
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Класическа руска рецепта за салата с риба херинга. Разговорно се нарича сельодка, а е под шуба, защото е покрита с пластове от яйца, майонеза и зеленчуци”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ

400 г маринована херинга
4 сварени картофа
3 сварени моркова
1 сварена глава червено цвекло
1 малка глава кромид лук (не повече от 30 г)
3 сварени яйца
200 г майонеза
свеж магданоз или копър (по ваше предпочитание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Настъргваме поотделно сварените зеленчуци на едро ренде. Настъргваме белтъците и жълтъците.
Нарязваме лука на ситно, а рибата - на малки кубчета. Застиламе кръгла форма с падащ ринг със стреч фолио. Започваме реденето на салатата.
Правим първия пласт от картофите. Намазваме го с майонеза. Нареждаме рибата и лука и намазваме с майонеза. Слагаме белтъците и отново намазваме с майонеза. Следващият пласт е от морковите, след което намазваме с майонеза. Следва пласт от цвеклото и отново намазваме с майонеза. Най-отгоре покриваме с жълтъците.

Украсяваме със зелената подправка и оставяме салатата, покрита с фолио, за няколко часа в хладилника. Трябва да се охлади напълно, за да се смесят добре вкусовете и да се стегне. Сервираме я на парчета.