
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ

“Спонтанна хрумка, подходяща за предястие. Давам идейката, а вие можете да си добавите по нещо и да го направите още по-вкусно”, ни пише Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
За 5 броя:
6-7 бр. печен пипер (консерва) , около 3 ч.ч. сварени и отцедени макарони
За плънката:

сирене около 100 г. (по желание и повече), 3 яйца, около 100 г прясно мляко, сол, по желание някакъв вид колбас или друг продукт по ваш вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме най-напред макароните. Отцеждаме ги, добавяме малко масло или маргарин и разбъркваме. В подходяща купа прехвърляме макароните и към тях добавяме натрошеното сирене, яйцата, млякото и сол, ако е необходимо.
Приготвяме формичките, като с помощта на четка или с ръка ги намазняваме съвсем леко отвътре навсякъде. Чушките нарязваме на две по дължина и с тях покриваме стените и дъното на формичките.
Сипваме от приготвената плънка догоре във всяка една формичка. Ако ви остане от плънката, си подгответе още формички.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем до златисто и стягане на плънката. Може да ги сервирате като кошнички или обърнати надолу.