Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам богата рибна салата, подходящо мезе за имен ден”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ
1 салата айсберг, 1/2 кутия маринована херинга филе, 1 пакетче ролца от раци, 1 клонка чери домати, 5-6 маслини без костилки (зелени и каламата), 1 с.л. каперси, 1/2 лимон, няколко ореха, магданоз, балсамов (или ябълков) оцет, зехтин и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистената и измита салата накъсваме на ситни парчета в подходящ съд. Прибавяме рибата и ролцата от раци, нарязани на ситни късчета. Чери доматите слагаме цели или разполовяваме на две.
Добавяме каперсите, маслините, едро начупените орехови ядки и наситнения магданоз. Посоляваме салатата и я овкусяваме с оцета и зехтина. Разбъркваме внимателно.
Поднасяме с резени лимон и по желание – брускета или багета, нарязана на филийки, намазани с ароматно билково масло. Освен с херинга тази салата може да се приготви с мариновани зарган, сафрид или аншоа.