Намазват се с пасиран розмарин, магданоз и риган
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам перфектната рецепта за студено време - печени телешки бузи с бира. Телешките бузи са пренебрегван продукт, но всъщност те са много сочно и крехко месо.”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
800-900 г парче месо телешки бузи
60-70 г масло
300 мл светла бира
За сместа за намазване:
3 с.л. олио
1 скилидка чесън
2 щипки сол
1-2 иглички розмарин
щипка риган
5-6 стръка магданоз
2-3 листенца керевиз (целина)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пасираме всички подправки заедно до гладкост. Намазваме парчето месо със сместа и оставяме в хладилник, покрито с фолио за свежо съхранение, за около 12 часа.
Изваждаме го и го прехвърляме в плик за печене. Върху него разпределяме маслото, а до него наливаме бирата.
Завръзваме плика здраво. Поставяме в загрята на 200 градуса фурна и печем около 10-15 минути - докато се види, че бирата в плика е завряла.
Намаляваме фурната на 150 градуса и печем около 2 часа и половина. Подходяща гарнитура са задушени или глазирани зеленчуци, както и най-обикновена туршия.