Плънката е от сирене и кисело мляко
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Интересното при този вид банички е, че преди изпичането се намазват с майонеза”, пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
4 яйца
200 г сирене
4-5 лъжици кисело мляко
5-6 с.л. майонеза
1 щипка сода
бикарбонат
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме натрошеното сирене с яйцата, киселото мляко и содата. Прибавяме малко олио и разбъркваме.
След това вземаме корите две по две и ги намазваме с така приготвената плънка. Навиваме ги на руло и ги завиваме във формата на охлюв.
Подреждаме баничките в тава, предварително намазана с мазнина. С помощта на четка намазваме повърхността им с майонеза. Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса до получаване на златиста коричка.
След изваждане от фурната напръскваме баничките с малко вода и ги завиваме с кърпа.