Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам много бърза рецепта за сладка млечна баница с боровинки и крема сирене. Плодчетата са пресни, но може да се сложат и замразени. Времето за приготвяне е 15 мин”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
7 бр. фини кори за баница, 120 г масло, 200 г натурално крема сирене, 500 мл прясно мляко, 3 яйца, 160-170 г захар, 2 ванилии, 250-300 г боровинки , 3-4 л. кафява захар
НАЧИН НА ПРИГОТЯНЕ:
Разтопяваме маслото. Намазваме с него обилно тавата за печене. Намазваме и всеки лист кора тънко с четка, а след това я набираме като хармоника и я завиваме на охлюв.
Поставяме ги в тавата. Когато всички кори са завити, слагаме тавата във фурната и печем на 170-180 градуса до леко зачервяване .
Разбиваме яйцата със захарта и сиренето. Към тях прибавяме затопленото мляко и ванилиите. Заливаме запечените кори със сместа и оставяме за 5 минути да поемат добре млякото.
Поръсваме с 2/3 от боровинките. Разклащаме тавата, за да паднат надолу, и прибавяме останалите. Поръсваме с кафявата захар и връщаме тавата във фурната.
Печем още 15-20 минути. Млечната смес трябва да остане светла на цвят, да не се запича. Изваждаме тавата и поръсваме баницата с пудра захар.