Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сегашните горещи вечери имаме нужда от нещо бързо сготвено и възможно по-леко за хапване. Предлагам бързи пилешки крилца, изпечени с марината и малко лютичко”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г пилешки крилца, 1 крехък морков, 1 чорбаджийска чушка, 1 ч. л. мед, 2 с. л. соев сос, 1 ч. л. горчица, 5 скилидки чесън, щипка млян черен пипер, щипка риган, 3 с. л. олио, малко сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Белим и нарязваме на тънки кръгчета моркова. Нарязваме на кръгчета и чорбаджийската чушка. Смесваме ги с посочените зеленчуци и всички подправки.
Правим марината, с която заливаме пилешките крилца. Оставяме ги така в хладилник в продължение на 2 часа, като няколко пъти ги разбъркваме.
Подреждаме ги в тавичка и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до получаване на кафява коричка.
Консумираме с чаша студена бира или бяло вино.