Книжката “Ястия с агнешко месо” на КК “Труд” се продава онлайн с отстъпка
Може би тази година Великден - най-големият православен празник, няма да протече както сме свикнали, но има няколко ястия, които неизменно ще присъстват във всеки дом.
По традиция на този свят ден приключва тежкият пост, след който най-блажното ястие в дома е приготвеното с агнешко месо.
Освен че е много вкусно, то е и полезно, а начините му за приготвяне са десетки. Какви са, пише в кокетната книжка “Ястия с агнешко месо” от поредицата “Кулинарна енциклопедия”, дело на издателство “Труд” и в. “Всичко за семейството”. Агне, печено на чеверме, на жарава в трап или на пещ с дърва – това е романтичната българска класика. Вече не е лесно да се вкуси в този автентичен вид, но рецептите са толкова много, че може да готвите агнешкото дори да имате само един котлон. И го направете – това месо е идеално през пролетта и се смята за много здравословно, защото не е тлъсто.
В книгата са включени над 200 рецепти и съвети от опитни кулинари. От нея ще научите на каква възраст агнето е най-подходящо за готвене; как да разпознаете прясното агнешко месо; кои гозби се готвят с бут, кои с плешка; от какво месо се приготвя курбан; какво може да се направи с карантията и др.
В “Ястия с агнешко месо” има още рецепти за маринати, специфики при опичането, задушаването и варенето. Специално внимание е отделено на подправките за приготвяне на агнешко.
Поредицата “Кулинарна енциклопедия” включва 6 книжки - “Ястия със свинско”, “Десерти”, “Ястия с пилешко”, “Ястия с агнешко”, “Ястия с телешко”, “Ястия с риба”. В тях има предложения и за най-деликатния вкус. Рецептите са проверени, а цената - промоционална до 13 април само на www.trud.cc!