Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Много оригинални есенни банички с тиква и кестени, които могат да се предложат и в сиропиран вариант”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ:
1 пакет кори за баница
300-400 г тиква
300 г кестени
олио
1-2 щипки канела
За сиропа:
100-150 г захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всяка една кора поръсваме с настърганата тиква и предварително сварените и намачкани кестени. Поръсваме с канела и поливаме със струйка олио.
Навиваме на руло, режем на малки парчета и поставяме в намаслена тава. Затопляме още малко олио и поръсваме баницата. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.
По желание може да оставим баничките хрупкави или да ги направим по-сочни, като ги сиропираме с предварително приготвен захарен сироп. За целта варим 200-300 мл. вода със 100-150 г захар. Получения сироп оставяме да изстине и с него заливаме баничките, докато са още топли.