Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ястие, което традиционно приготвяме пържено, но може да го направим вкусно и на фурна”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 3 порции:
450 г пуешки филета, 3 с.л. соев сос, 1 яйце, 1/2 връзка магданоз, 80 г твърдо сирене (пармезан, грано падано и др.), 3 с.л. пшеничен грис, сол, черен пипер, няколко стръка прясна мащерка, 4 с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начукваме месото на тънки шницели. Подправяме с малко соев сос, черен пипер и две супени лъжици олио. Оставяме месото да престои поне за час.
Приготвяме панировката, като смесваме настърганото сирене, нарязания на ситно магданоз с гриса и щипка - две сол (не повече, тъй като вече е достатъчно солено заради соевия сос и сиренето).
Разбиваме яйцето и потапяме месото последователно в яйцето и панировката. Поставяме шницелите върху хартия за печене.
Отгоре сме сложили останалото олио и печем в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна с вентилатор за около 20 мин или докато шницелите хванат желания златист загар. Поднасяме със свежа салата.