Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам бърза рецепта за сладкиш с орехи и дренки”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 бакпулвер
250 г орехи
100 г черен шоколад
1-2 шепи добре узрели дренки
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата, захарта и олиото с миксер в голяма купа. Добавяме киселото мляко и пресятото брашно с бакпулвера.
Прибавяме накълцаните орехи, начупения на малки парченца шоколад и почистените от костилките и ситно нарязани или намачкани дренки.
Изсипваме сместа в подходяща форма за печене, предварително намазнена и набрашнена или застлана с пекарска хартия.
Печем в загрята фурна на 190 градуса до суха клечка. Поръсваме изстиналия сладкиш с пудра захар.