Ивановден по гръцки се вихри в центъра на Пловдив. Прочутият ресторантьор Йоанис Хадзигеоргиу празнува имен ден. Дими скара, на която хвърлят пансети, суджуци и кюфтета. На масите са наредени гръцки мезета – критска гравиера и кефалотири, подсилени с печени люти чушки (пипери кафтери). Вдигат се наздравици с бяло вино (левко краси).
Който познат мине, Янис тутакси го кани да се присъедини към купона. Именикът приема поздравления, но отказва подаръци.
"Не само българите тачат този ден, в Гърция също е национален празник", казва Хадзигеоргиу. Съжалява, че заради мерките, въведени и от гръцка, и от българска страна, не е могъл да доведе прочути бузукари, които да засвирят в центъра на Пловдив, а гърците да заиграят хасапико.