Ивайло Начев от пазарджишкото село Щърково е прочут в цялата околност като майстор на печените агнета. Вкусът им не се забравя, твърдят местните. Днес Начев вади една след друга тавите от пещта на бащината си къща за великденската трапеза на клиенти.
"Първо нарязвам дреболията, турям я да се изцеди и я варя. После запържвам много зелен лук, ориз, магданоз, пресен джоджен. Най-важната подправка е калоферчето. Късам я от градината си. Тя придава невероятен аромат", обяснява майсторът.. След като плънката се посвари, се прибавят дреболиите. Накрая с тях се пълни агнето, зашива се и се слага в запалената пещ, покрито с фолио. Шест часа по-късно е готово.
"Пека агнета, откакто се помня. Хубаво е, когато можеш да зарадваш хората с вкусна гозба на най-светлия празник", казва Ивайло.
В Щърково го хвалят, че е голям работар - едновременно и тракторист, и комбайнер. Най-голямата му слабост са козите. Гордостта на Начев е козелът Чико, чиито рога са 60 см.