Пушена скумрия, сьомга, хайвер, паламуд, сом, скариди, пъстърви и есетрови риби - това са част от деликатесите, които се предлагат на Националния рибен фестивал в Пловдив.
12 производители - фабрики за преработка и рибовъдни ферми, разпънаха шатрите си на площад "Централен".
Организаторите на феста залагат на вкусната храна, забавленията и качествената музика. Идеята да се представи голямото разнообразие от българска риба, рибни деликатеси и аквакултури.
"Искаме да запознаем българите с качествените храни на родните производители. Не е тайна, че сега предимно се купуват чуждестранни продукти.
Освен това на тези рибни изложения търсим и намираме партньори, които да продават нашата стока в съответните градове", заяви пред 24plovdiv.bg собственик на рибовъдна ферма от Пазарджишкия край.
Освен рибните изкушения, на площада са разположени различни игри и забавления за малки и големи - федербал, джаги и други.
Фестът ще продължи целият ден. Следобед от 17 часа ще започнат кулинарните демонстрации на Сандра Алексиева от "1001 рецепти", а от 19 часа ще се проведе концерт на Маги Джанаварова.