Две нови специалности привличат повече студенти в Университета по хранителни технологии-Пловдив, съобщиха от неговото ръководство. Те са "Храни, гастрономия и туризъм" и "Индустриално инженерство и мениджмънт".
"Очаквахме там да се насочат предимно чуждестранни студенти, но виждаме, че с интерес се записват и българи", заяви заместник-ректорът проф. Георги Костов. Той припомни, че за място в УХТ освен с резултата от приемните изпити, кандидатите ще могат да се класират и с оценките от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.
Изпитите за прием в Университета по хранителни технологии ще се проведат на 2 юли 2024 г. Според тяхното желание в рамките на 60 минути он-лайн кандидат-студентите ще се явят на математика, химия и опазване на околната среда, Биология или чужд език (английски, руски, немски, френски). Първото класиране ще бъде обявено на 3 юли 2024 г.
Кандидатстудентски документи продължават да се приемат на място в Центъра за прием на документи в УХТ всеки ден от 8,30 до 16,30 часа и онлайн до 1 юли 2024 г. на https://uft-plovdiv.bg/kandidat-studenti/#online-kandidatsvane.