„Тази година заведенията в Добрич предлагат два варианта на абитуриентска вечер – изпращане на абитуриент и празнична вечеря на бала. Общо взето учениците са разпръснати по заведенията. „Изпращането на абитуриент" много се харесва и има доста поръчки за него – близките да се видят със зрелостника, да му пожелаят успех. Средната цена на куверт за празничната вечеря е между 40 и 60 лв. Цената на куверта зависи дали има програма, това я оскъпява. Празничното меню включва салата, предястие, ястие, десерт, но учениците сами си го избират", каза Димитър Димитров, председател на Регионалната асоциация на хотелиериете и ресторантьорите за Североизточна България.
Баловете тази година ще са на 23, 24 и 25 май. Абитуриентите в Добрич най-често избират „дълга" втора вечер – кратки екскурзии в България и Турция.
"В хотелите по Северното Черноморие се извършват навсякъде довършителни дейности след ремонт. Голяма част от хотелите вече откриха сезона за Великден и Гергьовден. Те бяха на 80-90 на сто пълни, в бранша са доволни, въпреки лошото време. От 20-25 май започва поетапното отваряне на хотелите. Чакаме различни туристи – българи, румънци, поляци, чехи, словаци, германци", добави Димитров.