Панирани медузи и хляб с лук привлякоха вниманието на посетителите в Деня на отворените врати в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Голяма част от тях се наредиха на опашка да ги опитат и останаха доволни от вкуса им. Форумът през тази година минава под мотото "По-добрата храна". В него студенти от УХТ участват със свое разработки.
"Медузите са хваната в Черно море. Мариновани са с чесън, копър и оцет. Положени са върху чипс. Много са вкусни", заяви третокурсникът Илко Илиев. Негови колеги пък показаха хляб с лук, който също се оказа много вкусен и нискокалоричен. Студенти представиха и обредни хлябове, създадени от стари български рецепти. Интерес предизвикаха новите видове суджуци, луканки, филета и пастет, както и вина с билки.
80 отбора от цялата страна пък участват в най-голямото ученическо състезание "Млади изследователи".
Ректорът на УХТ проф. Галин Иванов откри форума в присъствието на областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев, представители на бизнеса, преподаватели, студенти и ученици.