Известният експерт от Университета в Белград проф. Виктор Недович изнесе лекция през магистри от УХТ- Пловдив. Той ги запозна с иновативна технология за производство на пиво. Тя бе посветена на приложението на имобилизираните клетъчни системи при неговата ферментация.
Сръбският специалист бе поканен от проф. д.н. Георги Костов и доц. д-р Весела Шопска да презентира своите научни постижения пред студентите в рамките на дисциплината „Оптимизиране на технологични и енергийни процеси при производството на напитки“.
Той ще участва с пленарен доклад по време на Деня на специалност „Технология на виното и пивото“, който ще се проведе в рамките на тържествата по случай 70-тата годишнина на Университета по хранителни технологии. По време на посещението на проф. Недович ще бъдат обсъдени и възможностите за разработване на съвместни научни проекти в областта на пивопроизводството.