
В дресинга се слага лайм
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам салата от пушена сьомга и натурални маслини, подходяща за празничната трапеза”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ

300 г пушена сьомга
2-3 домата
няколко стръка зелен лук
За дресинга:
100 мл зехтин
2 бр. лайм
натурални маслини
сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме зеления лук, нарязваме го на ситно и го смесваме с нарязаните домати.

Накъсваме сьомгата на парчета и я прибавяме към салатата заедно с обезкостените маслини.
Смесваме зехтина с лимоновия сок, черен пипер и сол. С получения дресинг овкусяваме салатата. По желание може да украсим със сварени пъдпъдъчи яйца, нарязани на половинки, и листенца бейби спанак. Поднасяме салатата веднага.
