
Сервира се с пресен лук, чесън и люти чушки по желание
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ

Жана Стоянова предлага пролетна рецепта за ризото, подходяща и за постите.
ПРОДУКТИ

1 к.ч. ориз за ризото
2 с.л. зехтин
1-2 глави лук
150 г спанак
1 морков
200 г задушени гъби
5-6 сушени домати, нарязани на дребно
сол и черен пипер на вкус
3 ч.ч. гореща вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В зехтин задушаваме дребно нарязания лук и морковите за 3-4 минути. Добавяме гъбите и спанака и разбъркваме в продължение на 2-3 минути.
Добавяме горещата вода и сушените домати. Поръсваме с черен пипер и похлупваме.
Варим на тих огън около 15 минути, като леко разбъркваме. Изключваме и оставяме покрито за 10 минути.
Сервираме с пресен лук, чесън и люти чушки по желание.