
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ

“Лек и сочен десерт, съчетал в себе си сладък и леко солен вкус”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
3 яйца
250 г сирене котидж
1 ч.ч. захар
60 г краве масло
3 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. боровинки
2 ванилии
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
пудра захар за поръсване по желание
1 с.л. олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме с помощта на миксер яйцата със захарта до пухкава пяна.
Добавяме разтопеното и охладено масло, млякото и сиренето. Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с ванилиите и набухвателя.
Бъркаме до получаване на кейково тесто. Изсипваме готовата смес в намазана с олио правоъгълна тава с размери 30/20 см. Заглаждаме го и върху него нареждаме боровинките, но не ги притискаме да влязат навътре в тестото.

Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30-35 минути. Изваждаме го, оставяме го да се охлади и ако решим, го поръсваме с пудра захар.