
Пухкави палачинки, които се приготвят с кисело мляко
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева изпраща рецепта за марудници - родопски палачинки, които са малко по-пухкави и меки от стандартните. “Основната им разлика е, че се приготвят с кисело мляко вместо с прясно”, пише тя.
ПРОДУКТИ

2 яйца
400 г кисело мляко
150 мл вода
300 г брашно
1/2 ч. л. сол
щипка захар
80 г масло, предварително разтопено
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата с млякото и захарта. Добавяме киселото мляко, щипка сол и брашното. Бъркаме до хомогенна смес.
Намазваме обилно тигана с предварително разтопено масло и слагаме по един черпак от сместа.
Готвим и от двете страни до получаване на златист загар. Готовите марудници намазваме с още масло и съхраняваме в съд с капак до момента на сервиране.
