
Добавят се маслини
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Румен Петров ни изпраща бърза рецепта за апетитно и засищащо зимно ястие.
ПРОДУКТИ

300 г саздърма (телешка, свинска или смес)
3-4 стръка праз лук
3 яйца
100 г сирене или кашкавал
1-2 с. л. краве масло (мас или олио за пържене)
натурални маслини
млян черен и червен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме праза, измиваме го добре и го нарязваме на колелца. Слагаме го в дълбок тиган със загрятата мазнина да се задушава с малко водичка и червен пипер до омекване.
Прибавяме нарязаната на кубчета саздърма, след като изври водата. Тъй като саздърмата е осолена, може да не добавяме сол. Накрая прибавяме натрошеното сирене или ситно нарязания кашкавал и чукваме яйцата.
Задушаваме всичко заедно още няколко минути, като периодично разбъркваме. Поднасяме ястието топло, по желание поръсено с черен пипер и натурални маслини.
