Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Кога, ако не сега да хапнем тези вкусни зимни сарми, придружени от пълнени сухи чушки и крехки ребърца?”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 кг мляно месо
1 кг ребърца
олио и мас на вкус
1 кисела зелка
10-ина сухи чушки
1 ч.ч. ориз
5-6 глави лук
чубрица
черен и червен
пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме в смес от мас и олио ребърцата, докато останат на мазнина и леко се зачервят.
Изваждаме ги в тавата, където ще печем сармите. В същата мазнина задушаваме нарязания лук и ориза.
Добавяме каймата и подправките и разбъркваме, докато стане на трохи. С тази смес завиваме сармите и пълним чушките.
Подреждаме ги в тавата, отгоре подреждаме ребърцата, заливаме с 2-3 ч.ч. топла вода и отгоре поставяме дребно нарязано зеле, поръсено с червен пипер. Покриваме с фолио и печем около 1 час на 200 градуса.