„Бавно върви записването за куверти на новогодишната вечер. Около 40 процента от предлаганите празнични менюта в различните заведения вече са продадени в заведения в Добричка област, в предишни години резервациите към момента бяха 80-90 процента” – каза Димитър Димитров, председател на Регионалната браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. „За три дни сме продали 5 куверта” – оплакват се ресторантьори. „Обектите, които ще отворят за Нова година, са наясно противоепидемичните изисквания. „Притеснява ни засега как ще проверяваме зелените сертификати. Нямаме яснота по този въпрос. От една страна хората идват при нас, дали да си парите, а ние реално не знаем как да процедираме. Имаме и анулирани заявки от клиенти заради зелените сертификати” – добави Димитров. Новогодишната вечеря струва от 70 лв на човек в заведения в кварталите докъм 140-150 лв. на морето, където вечерята е „гарнирана” и с програми – в Албена, Балчик, Кранево.
„Има атрактивни предложения в момента на нискотарифни авиолинии, които са много предпочитани. Дестинациите са Турция и Египет, като предложенията за пакети от 3-4 нощувки, ол инклузив хранене и самолетния билет, са 400-500 лв. на човек. Тези цени са изключително конкурентноспособни на нашите оферти за новогодишната вечер и хората се преориентират” – съобщи още Димитров.
„Трудно вървят записванията за Нова година в Балчик. Около 50 процента са продадените куверти в заведенията, но едва около 20 процента от тях ще отворят за празничната нощ” – каза бизнесменът Виктор Лучиянов.