Ризото със спанак и гъби

25.03.2025 06:55

Сервира се с пресен лук, чесън и люти чушки по желание

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

 Жана Стоянова предлага пролетна рецепта за ризото, подходяща и за постите.

ПРОДУКТИ

1 к.ч. ориз за ризото

2 с.л. зехтин

1-2 глави лук

150 г спанак

1 морков

200 г задушени гъби

5-6 сушени домати, нарязани на дребно

сол и черен пипер на вкус

3 ч.ч. гореща вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 В зехтин задушаваме дребно нарязания лук и морковите за 3-4 минути. Добавяме гъбите и спанака и разбъркваме в продължение на 2-3 минути.

Добавяме горещата вода и сушените домати. Поръсваме с черен пипер и похлупваме.

Варим на тих огън около 15 минути, като леко разбъркваме. Изключваме и оставяме покрито за 10 минути.

Сервираме с пресен лук, чесън и люти чушки по желание.

Други от Хоби

Как се приготвя прочутият гръцки сладкиш портокалопита

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Салата с пушена сьомга

В дресинга се слага лайм Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Лимонови и портокалови дръвчета на "Цветна пролет" в Пловдив

Цитрусови овошки ще са сред многото дръвчета, които ще се предлагат на "Цветна пролет" в Пловдив. Изложението в панаира е от 26 до 30 март и на него ще бъдат показани новостите в овощарството

Сельодка под шуба

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Сладкиш с котидж и боровинки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен