Сюрприз с макарони

10.02.2025 07:10

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Спонтанна хрумка, подходяща за предястие. Давам идейката, а вие можете да си добавите по нещо и да го направите още по-вкусно”, ни пише Виолета Василева.

ПРОДУКТИ

За 5 броя:

6-7 бр. печен пипер (консерва) , около 3 ч.ч. сварени и отцедени макарони

За плънката: 

сирене около 100 г. (по желание и повече), 3 яйца, около 100 г прясно мляко, сол, по желание някакъв вид колбас или друг продукт по ваш вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сваряваме най-напред макароните. Отцеждаме ги, добавяме малко масло или маргарин и разбъркваме. В подходяща купа прехвърляме макароните и към тях добавяме натрошеното сирене, яйцата, млякото и сол, ако е необходимо.

Приготвяме формичките, като с помощта на четка или с ръка ги намазняваме съвсем леко отвътре навсякъде. Чушките нарязваме на две по дължина и с тях покриваме стените и дъното на формичките. 

Сипваме от приготвената плънка догоре във всяка една формичка. Ако ви остане от плънката, си подгответе още формички.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем до златисто и стягане на плънката. Може да ги сервирате като кошнички или обърнати надолу.

Други от Хоби

Салата с пушена сьомга

В дресинга се слага лайм Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Ризото със спанак и гъби

Сервира се с пресен лук, чесън и люти чушки по желание Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Лимонови и портокалови дръвчета на "Цветна пролет" в Пловдив

Цитрусови овошки ще са сред многото дръвчета, които ще се предлагат на "Цветна пролет" в Пловдив. Изложението в панаира е от 26 до 30 март и на него ще бъдат показани новостите в овощарството

Сельодка под шуба

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Сладкиш с котидж и боровинки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен