Андре Токев: Нелегално правех бургери в затвора

28.12.2024 08:20

"Паднах, станах, изтупах праха от панталона си. Продължавам."

Така започва новата книга на мастършефа Андре Токев "Продължавам", която е посветена на пътя, който е извървял и трудностите, през които е преминал.

"Идеята на книгата ми е да мотивирам хората, които понякога не виждат път напред и не виждат светлина в тунела", обясни Андре Токев в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Миналата година той бе заловен да шофира под въздействието на алкохол и прекара известно време в затвора.

"Трябва да си поставяме цели и да постигаме мечтите си. Има си определените трудности и затова трябва да продължим. Това ни изгражда като хора. Никога не съм се отказвал и отчайвал. Има задачи за решаване по пътя, който вървим. Всеки е собствен герой в историята си и не трябва да го забравя, за да постигне целите си. Животът е едно уравнение и трябва да го решим правилно", подчертава готвачът.

Допълва, че книгата му е без рецепти, защото в нея говори за това, че трябва да преживяваме моменти, които ни правят по-силни.

"Най-важното е да имаш емоции, които да преживяваш. В най-трудните моменти трябва да съумееш да създадеш позитивна емоция. Професията за мен е удоволствие. Но човек трябва да мине през такива периоди, за да осъзнае по-добре какво се случва", споделя Токев.

Според него в тежки моменти хората обичат да знаят и да говорят за някой успял, който е сгрешил.

"Пътят е труден, не е толкова лесен. Времето в затвора ми се отрази добре, отидох там осъзнато и там разбрах цеия си живот и видях къде съм допуснал грешки. Трябва да осъзнаем постъпките си. Имах време да мисля и да чета много книги, да мисля за бъдещето. Аз винаги гледам напред. Човек не трябва да спира като бръмбар по гръб. В затвора не ме интересуваше кой какво е направил, а човекът, който стои срещу мен. Не трябва да категоризираме хората."

Най-хубавото нещо, което им е готвил Токев в затвора е ребърца от прасе, което са получавали трупно.

"Зарадвах се, когато видях прасето, защото отдавна не бях правил. Отделях ребърцата, мариновах ги. Правех и бургери малко нелегално, защото нямахме право да използваме мая и аз правех содени питки, сам правех и киселите краставички, за да се получи", спомня си развълнуван той.

Все по-осъзнат той разказа, че е осъзнал грешките си и продължава смело напред.

Други от Възход и падение

Руслан Мъйнов като английски лорд в Пазарджишкия театър

Актьорът Руслан Мъйнов играе в първата премиерна постановка на Пазарджишкия театър за тази година - "Тиха луда нощ". Историята е за английски лорд от парламента

Криско събира попфолка в мегаконцерт в подкрепа на “Слънчеви деца”

Мегаконцерт със звезди от попфолка организира Кристиян Талев - Криско. Константин, Лидия, Анелия, Емилия, Теди Александрова и много други ще пеят на 10 февруари в известен столичен клуб

Прецедент! Всички харесват новата Мис България (Обзор)

19-годишната Симона Петрова от Димитровград учи за софтуерен инженер От години не се беше случвало да няма вълна от злобни коментари след конкурса “Мис България”. Сега обаче стана точно това

Швейцарски фолк метъл звучи в столицата

Швейцарската фолк метъл банда Еluveitie ще забие в София на 9 февруари. Концертът у нас е включен в турнето на групата, което стартира в края на януари

Сензационни кадри на Меркурий, който един ден може да е вторият ни дом

На полюсите вероятно има течна вода, а дъната на кратерите може би ще са обитаеми Изумителни кадри публикува Европейската космическа агенция след прелитането на сондата BepiColombo над Меркурий

>