Евтим Милошев връчи дипломите на абсолвентите от Университета по хранителни технологии

02.11.2024 15:07
Снимка: Министерството на туризма
Снимка: Министерството на туризма
Снимка: Министерството на туризма

Вълнуваща церемония по връчване на дипломи се проведе в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, където министърът на туризма Евтим Милошев приветства новите абсолвенти на Випуск 2024, съобщават от Министерството на туризма. По покана на ректора проф. Галин Иванов и проф. Пламен Моллов, председател на съвета на настоятелите на УХТ, министър Милошев отправи вдъхновяващи думи към 473 дипломирани специалисти, сред които 12 пълни отличници.
„Вашата диплома от Университета по хранителни технологии дава преимущество в нашия конкурентен свят. Вярвайте в себе си, не спирайте да мечтаете! Успехът и признанието ще дойдат сами. Бъдещето принадлежи на вас!" – заяви министърът, връчвайки дипломата на първия отличник.
Тази година 340 абсолвенти получиха степен „Бакалавър", а 133 – „Магистър", като 86 от тях са отличници, 12 с изключителен успех от 6,00. В рамките на събитието доц. д-р Надежда Благоева представи спецификата на българските вина и сортове, а студентите от катедра „Технология на млякото и млечни продукти" демонстрираха иновации в производството на храни, включително традиционен български краве кашкавал, обработен и зрял с цветчета суха лавандула, и комбинации на твърдо козе сирене с паста от дюли.
Винено-кулинарният туризъм е ключов фактор за привличането на туристи в България и демонстрира огромния потенциал на страната ни да предлага целогодишни атракции, свързани с местната култура и гастрономия. България разполага с огромни ресурси и традиции, които могат да бъдат използвани за развитие на устойчив туризъм, който да привлича посетители от цял свят.

УХТ отбелязва 71 години от създаването си. Университетът има значима роля в подготовката на кадри за българската индустрия на виното и храните и туризма. Младите професионалисти, завършили УХТ, са горди носители на традиции и разработват иновации, които ще продължат да развиват българския сектор на хранителните технологии.

Други от Просветни

Министър Цоков на 190-годишнината на Априловската гимназия: Всички трябва да работим за подобряване на образованието

Априловската гимназия и днес е едно от водещите иновативни училища в България. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на честванетo на 190-годишнината от

Mинистър Цоков към 400 ученици от Габрово: Не позволявайте на дрогата да отнеме бъдещето ви

Не позволявайте на зависимости да отнемат бъдещето ви. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков се обърна към близо 400 ученици в Габрово

Галин Цоков беше гост на интегриран STEM урок между две училища

Обикновено STEM обучението се свързва с технологиите, но този тип образование е и работа с ръцете – преживявания, междупредметно преподаване и изграждане на умения

Институтът INSAIT изпреварва Оксфорд и Харвард на световен форум за алгоритми

Българският институт INSAIT към СУ „Св. Климент Охридски" изпреварва университети като Харвард, Оксфорд и Принстън в един от най-престижните световни форуми в сферата на алгоритмите -ACM-SIAM SODA

Николай Денков поздрави наша ученичка, която представила проект на Нобеловите награди

"Да спечелиш първа награда на Европейския конкурс за млади учени и да те поканят да представиш изследванията си в програмата около връчването на Нобеловите награди - това е забележително признание и

>