Домашни френски макарони с крем розе

27.10.2023 13:35 Анатолий Попов
Красив розов цвят на малина. Ароматът е комбинация от червени горски плодове и тиолови аромати. Вкусът е сочен, с добра структура и дължина на обема. Много добра хармония, елегантен и свеж плодов финал. Виното е вкусно самостоятелно, както и с най-разнообразни храни - вегетариански блюда, руска салата, азиатска кухня, паста, пица, риба, раци, пилешко, свинско, агнешко, пернат дивеч, избрани меки и средно твърди сирена. Сервира се охладено

Френският макарон се приготвя от белтъци, пудра захар и смлян на прах обелен бадем. Сладкото изкушение се пече в специална тава. Готовите черупчици се слепват, като между тях
се нанася крем или сладко. Вкусовете и цветовете могат да бъдат най-различни.

Какво ви е необходимо: 3 белтъка, които са престояли поне 2 дни в хладилник; 125 г фино смлени белени бадеми (бадемово брашно); 25 г пудра захар; 200 г кристална захар
За крема: 5 с. л. сметана; 2 с.л. розе; 175 г бял шоколад

Kabile ROSE Syrah

Начин на приготвяне:

Стъпка 1
В кухненски робот смелете бадемовото брашно и кристалната захар. Пресейте след това през ситно сито, за да се отделят едрите частици.

Стъпка 2
Разбийте белтъците с миксер до удвояване на обема им. Прибавете пудрата захар и разбивайте до получаване на въздушна целувчена смес.

Стъпка 3
Към белтъците постепенно прибавяйте от сместа с бадемовото брашно и захарта, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула до получаването на хомогенна смес. Ако решите да приготвяте цветни макарони, добавете боята още в началото на смесването. За оцветяването можете да използвате суха или гел боя.

Стъпка 4
Прехвърлете сместа в пош с кръгъл накрайник. Ако нямате форма за макарони, застелете тава с хартия за печене и очертайте с молив кръгове с диаметър около 4 см. Обърнете хартията, за да не остане молива по сладките.

Стъпка 5
Шприцовайте сместа и оставете на стайна температура за около 30 мин.

Стъпка 6
Загрейте фурната на 150°С и печете макароните максимум 15 мин.

Стъпка 7
Затоплете сметаната и розето до степен на кипене. Махнете тенджерата от котлона и към горещата смес прибавете натрошения шоколад. Разбъркайте добре и оставете сместа в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

Стъпка 8
Извадете макароните от фурната и ги оставете да се охладят напълно. След това ги слепете два по два с пълнеж от бял шоколад и розе.




 

 

 

 

Други от От страната и света

Атанас Атанасов: Борисов събра разделеното ДПС с тази коалиция

Борисов, създавайки тази коалиция, на практика събра разделеното ДПС - "Новото начало" гласува против правителството, но има министри, а АПС гласува за правителството, но няма министри

Транспортират болни деца от Перник до София заради временен недостиг на лекари

Болни деца от Перник, които се нуждаят от хоспитализация или от спешна консултация с цел додиагностициране, ще бъдат транспортирани с линейки до най-близките здравни заведения в София, разпореди РЗИ

"Гартнър": Автомобилни заводи в Европа и Северна Америка са застрашени от затваряне през 2025 г.

Няколко европейски и северноамерикански автомобилни завода са изложени на риск да преустановят дейност или да бъдат продадени през 2025 година, след като автомобилните компании изпитват трудности от

Хванаха пиян румънски шофьор и крадци при спецакция край Добрич

Пиян румънски шофьор, дрога и крадци от домове за задържани в Добричко, съобщават от Областната дирекция на МВР. Съгласно заповед на главния секретар на МВР на територията на Областната дирекция на

Пуснаха за домашно лечение двама от пострадалите при влаковата катастрофа край София

За домашно лечение са освободени от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ двама мъже, пострадали при катастрофата между два влака край София, съобщиха от лечебното заведение. Мъжете са на 43 години и 44 години

>