Паламуд на грил с картофена салата
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Моето предложение е за печен на грил-тиган паламуд, но така, че да не опушваме вкъщи”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
2 броя паламуд
сол
черен пипер
лимон
олио
За гарнитура:
картофи
червен лук
копър
2 - 3 с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме паламуда и го разрязваме на две половини. Посоляваме и поръсваме с пипер, а отгоре капваме лимоновия сок.
Намазваме с олио и завиваме рибите с хартия за печене, а след това и във фолио. Изпичаме по 10-12 минути от двете страни.
Докато се пече рибата, обелваме картофите. После ги сваряваме със сол, отцеждаме водата и добавяме 2 - 3 супени лъжици олио.
Добавяме и 1 глава нарязан червен лук и копър и сервираме към рибата за гарнитура.