Витализирано вино се прави у нас под звуците на Бетовен и Моцарт
„Витализирано вино, което е уникално не само у нас, се произвежда с помощта на класическата музика”, каза в Добрич сомелиерът Таня Атанасова на извънредното фермерско изложение „Вино и любов”.
„В дъбовите бъчви, където лежи червеното вино – реколта 2013 г. и 2016 г., копаж от мерло и други сортове, са инсталирани тонколони за 12 месеца. На реколта 2013 г. пускат „Ода на радостта” на Бетовен, за реколта 2016 г звучи Моцарт. Правени са специални снимки на обикновено и витализирано вино в избата, които показват, че витализираното е със сияние, като ореол на светец, буквално свети. Това означава, че то се структурира под звуците на музиката”, обясни Атанасова. Виното има приятен балансиран алкохолен градус, кадифено е на вкус.
"Витализираното вино идва от село Скалица, Ямболско, винарната е защитила патент за него”, добавя специалистът.