Жените в политиката

08.07.2019 19:49
Боряна Георгиева, водач в Шумен: Има магистратура по мениджмънт в туризма, предстои да вземе втора магистратура в сферата на националната сигурност.
Елена Ангелинина - Завършила е образованието си в Швейцария, но избира да се върне в родината и да работи в сферата на икономиката и финансите.
Полина Цанкова - Инженер с опит по специалността, с разностранни интереси. Плевенчани са и? възложили задачата да съдейства за откриване на бензиностанция със справедливи цени, за да не страдат повече от картела.
Елена Пешева - Завършила е Английска гимназия в Пловдив, следвала е право две години, но после се преориентира и се дипломира като маркетолог. Има успешен частен бизнес.
Дора Христова - Специалист по финанси и счетоводство, с опит в голяма компания. Правилното съставяне на държавния бюджет така, че да работи за подобряване живота на българите, е нейният приоритет в политиката.
Албена Найденова - Тя е с икономическо образование, има опит във фармацевтичния бизнес, както и в държавната администрация.

Представяме дами от ВОЛЯ, водачи на листи от коалиция “Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ” с №16 в бюлетината

В шест многомандатни избирателни района начело на листите на “Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ” са дами от партията на Веселин Марешки. Те са образовани, успели, мотивирани. Всички натрупаха опит като народни представители в 44-то Народно събрание. Доказаха, че могат категорично и с грижа да защитават интересите на българските майки, на децата, да се борят за семейните ценности, за възрастните хора. Правят го последователно, разумно, спокойно, както прилича на истински дами, които възприемат политиката не като начин за лична кариера и облагодетелстване, а като професионално предизвикателство и дълг към обществото.

Боряна Георгиева, водач в Шумен: Ще продължа каузите за младите, спорта и семейството

През цялата кампания провеждах десетки срещи с много граждани в Шумен и в селата от областта. Направи ми впечатление, че хората са много уморени от празните обещания на едни и същи политици, които години наред гледат само по телевизорите си. Трогвам се колко искрено ми се радват: “Я, това си ти - от плаката! Колко си млада и колко си ни хубава!” По същия начин се изненадват, че стоя при шатрата на коалицията ни в центъра на Шумен. Всички ми казват, че при тях кандидати за депутати почти не са идвали през годините. Още по-малко жена. А хората имат какво да ни споделят. Проблемите им би трябвало да се знаят от всеки кандидат, преди да отиде на жълтите павета, и той да предложи работещи решения. Защото най-важното е народният представител да служи на народа си. Нашето разбиране във ВОЛЯ е точно такова- политикът изпълнява, а народът възлага. Това ще бъде моето верую и в новия парламент. Ще продължа да работя по моите каузи за младите хора, спорта, жените и семейството.

Елена Ангелинина, водач в Стара Загора: Не сме като другите. При нас няма задкулисие

Ние излизаме пред избирателите с лицата си, с имената си, с това, което сме постигнали извън политиката като специалисти в различни области. Знаем, че можем да помогнем на родината и на народа си да има много по-добро настояще и бъдеще. Защото 30 г. гледахме как какви ли не политици побеждаваха на избори, взимаха властта, но бързо губеха доверието на хората. Алчността им отврати българите от политиката. Затова много сънародници не гласуват, защото смятат, че всички са едни и същи.

Не, ние не сме като другите. При нас няма задкулисие и тяснопартийни сметки. А и каквото кажем, го правим! Особено жените в политиката. Нашата мечта е просперираща България и богат, щастлив народ! Искаме българите да не напускат и да страдат някъде по света, далеч от семейство, от близки. Искаме децата ни да се развиват тук, до нас. Искаме бабите и дядовците да гледат на живо внуците си, а не по интернет! Искаме семейството да е от мъж и жена, не от хора с трети, пети пол.

Доходи, семейни ценности, сигурност, независимост и достойнство! Това е нашата кауза!

Полина Цанкова, водач в Плевен: За да спре грабежът, ние трябва да сме в парламента

Нашата патриотична коалиция единствена защити българите от рекета на монополистите и картелите. Вдигнахме гражданите на протести заради шоковото поскъпване на храните от първа необходимост, на тока, на парното, на природния газ! Докато държавните чиновници от КЕВР умуваха с колко да утежнят живота на хората, ние бяхме пред сградата на протест. Всички останали партии се скриха! Преди време от комисията обясняваха, че токът за битови нужди ще поскъпне с 3%, после се оказа с пет, а накрая решиха с 5,57%. Ами парното? В Плевен то скача с рекордните 20%! Това ще обрече много граждани на мизерия! И всичко това на фона на икономическа и здравна криза. В социалните мрежи десетки българи алармираха за шоковото поскъпване лидера на “Воля” Веселин Марешки. Те му споделяха, че ако доскоро в магазина са пазарували спокойно с 20 лева, сега с тези пари не могат да купят почти нищо. Благодарни са му, че с неговия бизнес той им помага да живеят по-добре - със справедливите цени в аптеките и бензиностанциите. Партия “Воля” се роди преди четири години именно заради недоволството от грабежа на картелите и монополите! За да спрем този грабеж, ние, патриотите, трябва да сме голяма група в новия парламент. Ще ревизираме скандалното решение на КЕВР за шоковото поскъпване, ще доведем до край проекта за държавна верига бензиностанции със справедливи цени!

Елена Пешева, водач в Сливен: Няма да допуснем джендър идеологията да ни залее

В следващия парламент ще работим за безплатни детски градини, ясли, униформи и учебници. Друга наша кауза са детските надбавки - те трябва да са еднакви за всички независимо от доходите на родителите. И да се увеличат поне двойно. Здравето на подрастващите остава наш приоритет. Ние първи повдигнахме въпроса за ваксинирането на децата срещу COVID-19. Темата засяга всяко българско семейство. Една от първите ни задачи в следващия парламент ще бъде да настояваме за национална информационна кампания. Всеки родител трябва да има възможност за информиран избор дали да ваксинира детето си, или не. Като майка на две деца за мен лична кауза отново ще бъдат семейните и християнските ценности. Няма да допуснем т.нар. джендър идеология да залее страната. В скандална анкета, която беше разпространена в над 900 училища, децата трябваше да посочват дали са момче, момиче или нещо друго. Успяхме да я спрем у нас, а по-късно беше отменена и в Европа, защото недоволството от тази сбъркана либерална идеология нараства навсякъде.

Ще настояваме за ревизия на учебниците и премахване на скандални текстове като този в учебника по философия за 8-r клас, където се рекламират наркотици. Ще върнем практиката да има по един учебник по предмет за цяла България. Много са нашите идеи за доброто на децата, майките и семействата. Обединили сме ги в уникален документ със закони “Пътна карта на детското щастие”. Сигурна съм, че няма да има майка, която да не ни подкрепи!

Дора Христова, водач в Кърджали: Не оставяйте неграмотни или подкупени да решават съдбата ви

Само след няколко дни българите отново ще имат възможността да си кажат думата - как искат да живеят в следващите 4 г., да определят кой да разпределя парите от данъците им, да определя цените на стоки и услуги, да решава колко струва трудът им и колко достойно да живеят възрастните хора. Това е уникален шанс и призовавам хората да не го пропускат - да не оставят неграмотни или подкупени да решават вместо тях. Призовавам ги да не дават гласа си за политици, които са имали шанса да управляват години наред или които са били изгонени от избирателите, които са обещавали какво ли не, но нищо не са изпълнили. Какво стана в краткия парламент през април - обещаваха промяна, а за няколкото дни, в които работиха, първо, си вдигнаха заплатите, а след това направиха услуга на ДПС да им осигурят 121 секции в Турция. При това ЦИК разреши само там да се гласува и на хартия! За кого работят българските политици и институции?! За хората ли?! Не! За себе си и за своите задкулисни господари!

Ние сме почтени, мотивирани хора, които искаме да видим България просперираща, а българският народ - богат и щастлив! И нещо особено важно - не трябва да допускаме да управляват, явно или задкулисно, хора, които не признават България за своя Родина и прокарват чужди интереси!

Албена Найденова, водач в 24-и МИР, София: Ще продължим битката с картела и ще спрем бедността

За степента на развитие на една държава се съди основно по отношението към социално слабите групи. В тази сфера има много още какво да се направи. Не може доходите на българите да са най-ниските в цяла Европа, а цените да растат с часове! Недопустимо е пенсионерите да изнемогват и всеки месец да се чудят кое по-напред да платят - парното, тока, лекарствата… или да си купят храна. Това не може да бъде България в ХХI век. В същото време да се изнасят данни за невиждана корупция, кражби, разхищение, некадърно разпределение на милиарди левове. Само Българските патриоти - ВМРО, “Воля” и НФСБ, сме поставили на първо място доходите на всеки български гражданин. Наш приоритет остава и битката с картела и монополите. Именно те наред с високата корупция са сред основните причини за бедността на милиони българи.

За нас особено важно е преодоляването на демографската криза. Трябва да се предприемат спешни мерки, докато не е станала катастрофа. Едно от работещите предложения, което бързо ще даде резултат, е финансова подкрепа за пълнолетни родители с минимум средно образование - при раждането на първо дете да получат 2000 лв., за второ 5000 лв., за трето - 10 000 лв. Безплатните лекарства за ученици до 18 г. и пенсионери над 65 г. също е мярка, която отдавна трябваше да бъде въведена и ние ще го направим веднага, ако сме в управлението. Такава е нашата програма - реална и изпълнима!

Народът ни заслужава много по-добра съдба. И това може да се случи само като избере кадърни и почтени управници!

Други от От страната и света

Силен вятър спря ферибота при Оряхово

Заради силен порив на вятъра фериботната платформа, намираща се на българска територия при Оряхово, временно спира работа. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на сайта си

Товарна кола блъсна на заден ход пешеходка в Айтос, с опасност за живота е

Товарен автомобил блъсна 69-годишна пешеходка в Айтос. Инцидентът е станал на айтоския площад "Пазарен". При движение на заден ход 26-годишният шофьор блъснал движещата се на пътното платно възрастна

Провеждат спецакция за купуване на гласове в Бургас

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и с битовата престъпност, се провежда на територията на Бургас

334 души са загинали в катастрофи от началото на годината

334 души са загинали в катастрофи от началото на годината. Това става ясно от официалните данни, публикувани на сайта на МВР. От 1 януари досега у нас са станали 5389 катастрофи

Криминално проявен с 3,13 промила се преобърна в канавка край Бургас

На 27 септември в Районно управление - Несебър е получено съобщение за самокатастрофирал лек автомобил, преобърнал се в канавката срещу к-с "Съни дей-5" в землището на с. Тънково

>