Жестока охрана пази Слави в Пловдив, студентите за срещата петдесетина (обновена, снимки)

17.06.2021 17:10 24 часа Пловдив онлай
Патрулка и полицейски бус пазят срещата на Слави. Снимки: 24 часа
Илиян Попов /вляво/ и Ивайло Гущеров дошли от чужбина, за да зададат въпроси на Трифонов.
Ива Митева дойде на срещата.
Това са хората, дошли за срещата, малко преди началото й.
Лъчезар Бакърджиев (вляво) бе един от посрещачите на Ива Митева.
Лъчезар Бакърджиев, един от организаторите на срещата.

През тройна охрана минават студентите, които искат да се срещнат със Слави Трифонов в пловдивската зала "Сила". Всеки трябва да покаже актуална студентска книжка, за да влезе.

Ивайло Гущеров и Илиян Попов, дошли от Виена и Нидерландия, бяха накарани да си хвърлят бутилките с минерална вода, за да бъдат пуснати.

Хванахме последния самолет, дето се казва, за да дойдем, обясниха двамата. Илиян, който е последна година "Маркетинг" в Нидерландия, е дошъл, за да зададе на Трифонов въпрос дали не се притеснява от европейския път, който е избрал за своята партия, и не се ли смущава от това, че е предпочел ориентация към Америка, докато в същото време повечето българи симпатизирали на Русия. Според Илиян България трябвало да бъде насочена към себе си, а не да избира друг по-голям брат.

Ивайло Гущеров е решил да задава въпроси на лидера на "Има такъв народ", като самият той признава, че поради липса на алтернатива бил привърженик на Трифонов и смятал, че на този етап той е човекът, който можел да донесе промяна.

На улицата пред залата са спрели полицейски бус и патрулки. Един от униформените обясни, че били на място, за да гарантират безопасност на пътя.

Организатор не скри притеснението си, че 15 мин. преди срещата няма тълпи от студенти, а залата е за 2 хил. души.

"Има не повече от 50-60 засега", каза той.

Самият Трифонов изобщо не се показа.

Второкурсничка от Медицинския университет обясни, че идвала на срещата не заради политически симпатии към Трифонов, а да чуе какво мислел за студентските права.

Ива Митева и Тошко Йорданов пристигнаха малко преди началото. Оказа се, че Трифонов е влязъл в залата час преди мероприятието и не се показа пред медиите. Джипът го закарал директно в подземния паркинг и асансьор го откарал до залата. Журналисти изобщо не бяха допуснати.

"Няма студенти. Присъстват не повече от стотина, а в Пловдив има толкова много вузове с близо 40 000 кандидат-висшисти", не скри активист. Той разказа, че организацията на срещата му е коствала страшно много усилия. Недоумява какво е спряло младежите да дойдат.

Срещата на Трифонов в Пловдив беше обявена като национална, на която се очакваха студенти от цялата страна.

.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>