Където е Груев, там е спасението - "Арминия" оцеля, "Вердер" изпадна

23.05.2021 00:44 Константин Ботушаров
На този колаж във фейбука на "Арминия" Илия Груев е вляво от старши треньора Франк Крамер.

На 12 април германският вестник "Билд" пророчески зададе въпроса дали "Вердер" не си е вкарал автогол във борбата за оцеляване в Бунвдеслигата с пускането на Илия Груев в "Арминия".

До миналото лято българският треньор бе асистент в бременския тим. След това бе изваден от щаба на Флориан Кофелт и пренасочен да обгрижва дадените под наем футболисти на "Вердер".

На 22 март тази година стана ясно, че Груев отново се захваща с треньорска работа. "Арминия" го покани за асистент на наставника Франк Крамер. От "Вердер" го пуснаха в Билефелд. По това време бременци още не бяха заплашени от изпадане.

Нещата на бременци тръгнаха обаче от зле на по-зле и в последния кръг от Бундеслигата пророчеството на "Билд" се изпълни.

"Арминия" спечели с 2:0 гостуването си на "Щутгарт". Така тимът на Груев си гарантира участие в Бундеслигата и през следващия сезон.

В същото време "Вердер" падна с 2:4 у дома от "Борусия" (Мьонх) и след победата на "Кьолн" с 1:0 над вече изпадналия "Шалке 04" се присъедини към гелзенкирхенци по пътя към ІІ ниво на немския футбол, в което не са били от 1980 г.

Други от От страната и света

3D мапинг шоу на Конниците в събота, спектакъл и заря на Царевец в неделя

Цветни събития подгряват честването на Независимостта във Велико Търново.  На 21 септември от 21 часа е 3D мапинг спектакъла "Царевград Търнов", който изпълва с хиляди зрители наблюдателните площадки

Мотоциклетист катастрофира на магистрала "Хемус" край Нови пазар

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен

1 загинал и 4 ранени при тежка катастрофа в Сливен

Тежка катастрофа между две леки коли е станала на изхода на Сливен в посока село Тополчене. Сигнал за произшествието е получен в полицията около 19.10 ч

Втора статуя загадка в Хераклея Синтика

Нови въпроси възникнаха пред археолозите, които работят на античния град Хераклея Синтика в м. Рупите край Петрич. Днес екипът, воден от проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ - БАН)

Николай Денков: ГЕРБ-СДС тупкат топката до последно и после ни обвиняват, че предлагаме в последния момент

ПП беше единствената партия, която успя да състави правителство в последните три години, въпреки че е много млада, коментира акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" в предаването "Панорама"

>