Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ

11.05.2021 12:28 24 часа Пловдив онлайн
Томислав Дончев
Даниел Митов

"Защо тях, а не други? Със сигурност има и други достойни, но с този избор ГЕРБ заема позицията си център дясно." Така Бойко Борисов представи предложените и одобрени от партията нови зам.-председатели на ГЕРБ - Томислав Дончев и Даниел Митов.

Той добави, че евроатлантическите партньори на България внимателно слушат какво се случва у нас. "С това предложение искам да дам ясен знак накъде върви ГЕРБ и на кои хора искаме да приличаме", каза още Борисов.

Даниел Митов сам се представи като човек с 20 г. опит в политиката, който винаги е принадлежал на българската десница. "Че нямало ляво и дясно са политически лакърдии. В момента, в който трябва да решиш проблем, правиш стъпка. Има различни философии как се решават проблемите, а тези стъпки са леви, десни. Хората, които говорят, че нямало ляво и дясно, ще го разберат скоро", каза Митов.

През Европа се чертаят тежки геополитически разделения и ГЕРБ трябва да стои на ясни принципи. С номинацията в мое лице има ясна посока къде стои партия ГЕРБ и каква ще бъде нашата политика, добави още той.

С изказването си Митов отправи тежки критики към президента Румен Радев. Обясни, че държавният глава вчера е участвал на среща във формат Б9 - членки на НАТО от източния фланг. На срещата е приета критична за Русия декларация, но за нея от президенството не било съобщено нищо. "Искам да стане ясно, че той не само е скрил декларацията, но се опитва да играе игра с геополитическите позиции на програмата. Тя осъжда руските агресивни действия и военно присъствие в близост до НАТО. Президентът крие това", каза още Даниел Митов. Декларацията осъжда саботажа от руска страна, което става очевидно от експлозиите на складове в Чехия, добави той и изрази загриженост за поведението на Радев.

Защо президентът крие тази декларация? Какво започва да се случва с България? Надявам се, че и партията ще вземе отношение по тази тема, каза още Митов.

Премиерът в оставка се намеси с "превод на български". "Нищо странно, двуличието е прилично на тези хора. Едновременно флирт с Русия, едновременно, когато Байдън говори по тази тема, нямаш мъжеството да вдигнеш юмрук да кажеш: "Чакайте, не съм съгласен с тази декларация!"

Прессъобщението на държавния глава няма най-важната информация. Това, за което и Бабич благодари на Борсов. По темата не може да не се изкажеш. Хайде с темата Навални стана месец и не сме чули позиция, може и година да стане.

Томислав Дончев

Предложението ми е вид доверие. Доверието е повод за радост, но и отговорност, даже и тежест. Все ден човек трябва да се развява и да бъде по-добър. Светът е динамичен, очакванията на хората се променят и ние трябва да бъдем на висотата да преследваме ценностите, които обществото иска.

Много от политическите сили отглеждали радикални малцинства, които продължавали да радикализират. ГЕРБ трябва да остане силата, която мисли за цялото общество. Технологията за разделяне на обществото няма да доведе до нужната политика. Трябва да сме силата, която да върне разговорите на ниво политическа прагматика. Политиката е да вземаш решение - да развиваш, образование, икономика. Решения при нас се вземат след много спорове. Когато сме се критикували, репликата, която ни е давало кураж е:"Да но все пак сме по-добри от другите". От тук нататък нашата задача е да бъдем по-добри от себе си.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>