Задържаха икономически полицай с 2000 лв. подкуп

06.04.2021 21:14

Икономически полицай бе задържан и обвинен за подкуп от 2000 лв. Веселин Костадинов бил арестуван на 1 април в Костинброд с парите.

Костадинов е дългогодишен служител на МВР. Работил е в СДВР и националната полиция. Преди няколко години се преместил в районното в Костинброд. В града се говори, че се държал арогантно с всички. Из МВР се носи мълва, че преместванията му били заради издънки и жалби на предишните му работни места.

На 10 март той поискал подкупа и обещал срещу парите да помогне длъжностно лице да вземе решение в полза на даващия парите, твърди прокуратурата. Мъжът бил спокоен и не очаквал да има проблеми. Разбрал се, че ще ги вземе на 1 април. В деня на получаването на парите обаче се оказало, че го дебнат служители на дирекция “Вътрешна сигурност”. Ловците на корумпирани ченгета го задържали веднага, след като прибрал сумата.

На 4 април Софийският окръжен съд се съгласил с искания от прокуратурата постоянен арест. Костадинов може да обжалва. Той е обвинен за подкупа и ако бъде признат за виновен, може да получи до 6 г. затвор и глоба до 5000 лв.

Това е поредният арест на служител на МВР в последните 15 месеца. При акции на дирекция “Вътрешна сигурност” през 2020 г. бяха задържани 26 души. Сред по-известните случаи бе този на граничарите Бисер Костадинов и Живко Пецев. Двамата бяха арестувани в края на май с 2000 лв. подкуп, който поискали от каналджии. Преди по-малко от месец прокуратурата вкара делото срещу двамата в съда.

Най-шумният арест пък бе този на бившия шеф на отдел “Наркотици” в ГДБОП Цветан Панков и някогашния началник-сектор в същото звено Кирил Ванков. Те бяха задържани в края на юни и обвинени за вземане на подкупи от дилъри. Двамата взимали рушвети, за да осигуряват “чадър” над престъпни групи, твърди държавното обвинение.

Други от От страната и света

Ефрейтор е открит обесен в гаража си в Смолян

45-годишен военен е бил намерен обесен в гаража си в смолянския квартал Устово. Ефрейторът Ф. Е. е сложил край на живота си като увиснал на примката. Кварталът е потресен от случилото се

Директорът на "Топлофикация София" след запорира: Няма опасност за началото на отоплителния сезон

Няма опасност за началото на отоплителния сезон в столицата, каза за БТА изпълнителният директор на "Топлофикация София" Петър Петров, потърсен за коментар по повод информацията за запор на сметки на

Министър Николов: Гърция е на четвърто място сред външнотърговските партньори на България

Гърция е важен партньор на България, като заема четвърто място между външнотърговските партньори на страната ни. Това заяви министърът на икономиката и индустрията  Петко Николов при откриването на

Баща подаде сигнал, че дъщеря му е отвлечена, оказа се, че я е бил с бухалка и се крие от него

Баща вдигна на крак полицията в с. Мирково, че дъщеря му е отвлечена, а накрая се оказа, че я е пребил с бухалка и момичето се крие от него. Случаят е от вчера, пишат от ОД на МВР - София

Тежка катастрофа в Русе, 84-годишен шофьор излетя от мост (Видео, снимки)

Възрастен шофьор катастрофира тежко днес преди обед край Русе. Инцидентът е станал около 10.30 часа по пътя между кв. "Средна кула" и Басарбово, съобщи "Русе Медия"

>