Ташков се завърна след 8 г. в Областното пътно управление, обграден от дами

26.03.2021 13:35 Радко Паунов
Инж. Атанас Ташков беше посрещнат от своите подчинени - повечето, от които са дами. Снимка: Авторът

След 3 мандата депутат инж. Атанас Ташков отново е начело на Областното пътно управление в Пловдив. Той се върна на поста директор и вече се залови със задачите. Първата - разчистването на пътя Кричим-Девин, където тази нощ на 90-тия километър се срутиха скали.

"Едното платно е проходимо, а най-късно до 14,30 часа ще бъде отворено и другото", увери инж. Ташков пред 24plovdiv.bg.

В новия си стар кабинет той беше посрещнат от екипа - все дами. Досегашният му заместник инж. Йордан Калев му е предал бюрото. По всяка вероятност той ще остане в Областното пътно управление, но на друга позиция.

Както винаги, Ташков беше изтупан с костюм, а усмивката му не слизаше от лицето. "Тук се чувствам на мястото си. Аз съм пътен инженер. Видя ли асфалт, бетон и машини, нещо ми трепва", не крие той.

Твърди, че парламентът определено няма да му липсва. "8 години стигат. Натрупах ценен опит в законодателната власт, създадох контакти, които ще са полезни за Пловдивска област", казва Ташков. Докато бе депутат той защити докторат по проектиране и строителство на пътища.

"През всички тези години като парламентарист нито една събота и неделя не съм оставал в София. Винаги се прибирах при семейството си", разказа той.

В първия ден го посрещнаха подчинените му. Повечето са дами - инженерки с опит. Сред тях са Валентина Бакърджиева, Татяна Гайтанджиева и Диана Тасева.

"Все още сме в период на зимно поддържане и работим по отварянето на прохода Троян-Кърнаре. Надявам се зимата вече да си отива", каза инж. Ташков.

Той застана начело на Областното пътно управление в Пловдив преди 12 г. След това беше депутат от ГЕРБ в три последователни народни събрания.

Какви са задачите, с които се залавя - очаквайте интервю с него!

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>