Четирима пребиха до смърт мъж на 51 г. в Търговищко

25.03.2021 15:40 Ваньо Стоилов
СНИМКА: Pixabay

Двама от побойниците - непълнолетни. Действали по хулигански подбуди

Четирима мъже, двама от които са непълнолетни, са задържани за 72 часа в ареста в Търговище за убийството на мъж на 51 години от село Подгорица. Окръжният прокурор Диляна Стоянова съобщи днес, че предстои прокуратурата да поиска от съда те са останат за постоянно под стража.

На четиримата е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди - престъпление по член 116, ал. 1, т. 6 и т. 11 от Наказателния кодекс.

Обвинените за убийството са трима от село Ралица, Търговищко - мъж на 50 години и 26-годишният му син, както и техен съселянин на 16 години. Четвъртият обвиняем е на 15 години, съселянин на убития от село Подгорица. 26-годишният мъж е криминално проявен, преди няколко месеца се върнал от затвора, където излежал присъда за кражба в селския магазин. Момчето от Подгорица пък пребивавал при леля си в Ралица и бил в една компания с другия непълнолетен, а и с по-възрастните.

Случаят е от вторник вечерта. Жертвата гостувала още от събота в дома на семейство кравари в село Ралица. Неговите домакини обаче нямат отношение към смъртта му. След вечеря те отишли да нагледат кравите, за които се грижели. В този момент в къщата пристигнали първо двамата непълнолетни, които започнали да нанасят побой над мъжа от Подгорица. Малко по-късно към тях се присъединили и другите двама обвиняеми. Също като наказателна бригада мъжете и момчетата се нахвърлили върху госта от Подгорица и го убили с юмруци и ритници. По-късно било установено, че мъртвият е с тежка черепно-мозъчна травма и множество счупени ребра.

Смята се, че четиримата предварително са се наговорили как да действат, тъй като преди това се били почерпили заедно с алкохол.

След като го убили, побойниците опитали да скрият тялото на мъжа, като го закарали с автомобил на около 500 метра извън селото. То било открито на следващия ден.

Разследващите смятат, че нападателите са действали по хулигански подбуди, но следствието тепърва трябва да докаже причините за тази злоба. Всички обвиняеми са без постоянна работа и постоянно обикалят из село, казват за тях в Ралица. Там също нямат логично обяснение за случилото се.

В прессъобщение от днес на Апелативната прокуратура във Варна за убийството се казва, че работата по разследването продължава, изясняват се мотивите за извършване на жестокото убийство, както и детайлите около случая. Досъдебното производство е преобразувано в следствено дело поради факта, че двама от извършителите не са навършили пълнолетие.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>