Автокрадецът Лъвицата кара полицаите да сложат калцуни, за да не цапат дома му

10.11.2020 23:00 Димитър Мартинов
Светослав Петков-Лъвицата е сочен за шеф на бандата. СНИМКА: “БЪЛГАРИЯ ДНЕС”

Погват го като лидер на банда, обвиняват го и за задигнат от паркинг на МВР джип

“Моля ви, сложете калцуни или се събуйте, защото цапате.” Молбата е отправена от Светослав Петков-Лъвицата към полицаите, дошли в дома му да го арестуват за серия автокражби. Молбата му обаче не е заради страх от коронавируса. Лъвицата е известен е известен с манията си за чистота.

Заедно с 43-годишния мъж във вторник сутринта в София бяха задържани над 20 души, сред които първият му лейтенант Георги Воденичаров-Кико, Асен Колев-Хастара, Иван Янински-Шумахера, Петър Петров-Пепи Софиянчето, Георги Георгиев-Бакалина, гаджетата им и други.

Акцията на СДВР и спецпрокуратурата била на база анализ на неразкрити автокражби през последните месеци и години. Така например най-старото задигане на автомобил, за което групата е погната, е от 2017 г. То е и доста куриозно. Става дума за откраднат джип “Рейндж роувър” от молдовец. Полицията го открила и сложила на паркинга на столичното 4-о РУ. Автомобилът обаче бил задигнат и оттам. За кражбата му ще бъдат обвинени Петков и Воденичаров.

Всеки в бандата отговарял за кражбата на определени марки автомобили. Ползвали се и пароли. “Маргелица” значело “Мерцедес”, а “Олимпиада” - “Ауди”. “Пастет” пък не била храната, а “Фолксваген Пасат”. С “1 на 0” член на групата казвал на другарите си, че е откраднал една кола. “Ауди” например е специалитет на Шумахера, Лъвицата задига “Рейндж роувър” и “Инфинити”. Хастара е спец по “Фолксваген”.

От всички задържани 8 ще бъдат обвинени. Вероятно Лъвицата ще бъде подведен под отговорност като тартор на групата и ще се изправи пред специализирания съд.

За него това не е първото дело там. Той, Кико, Бакалина и Ярослав Димитров-Яро, прочул се с това, че ядоса премиера Бойко Борисов, вече са подсъдими в спецсъда като група за кражби на коли. Обвинени са, че са задигали всякакви марки автомобили в периода 2004-2007 г. Делото се гледа всеки месец и подсъдимите идват.

От цялата нова група Лъвицата е единственият неосъждан. Кико има 4 присъди, но е реабилитиран. Софиянчето е с 2 осъждания, Хастара търка наровете допреди 2 години с присъда за кражбата на колата на шефа на ДАНС Константин Казаков. След като е освободен от затвора се върнал към стария си занаят.

С най-много присъди е Янински. В средите на бандитите обаче са изненанадани, че той може да участва в една група с Лъвицата. Двамата са в открита война, Шумахера е крал задигната от Петков кола. След това дори го набил. Шумахера беше арестуван и през миналата седмица, защото го хванаха зад волана на крадена кола.

Прокуратурата ще иска арест на 8 души. (24часа)

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>