Бившата съпруга на Борисов му е приятел във фейсбук и подкрепя ГЕРБ от Калифорния

21.08.2010 13:46
Д-р Стела Костова и дъщеря и Венета от брака й с Бойко Борисов. Снимки: Фейсбук
Любимите кучета на д-р Костова Айра и Бетина.
Към тази снимка от дома си д-р Костова е написала "какъв дъждовен ден". Има и няколко снимки от градината на дома.
Бойко Борисов с дъщерята Венета.
Бойко Борисов с внучетата Бойко и Иван.

Д-р Стела Костова, която е единствената жена, с която премиерът Борисов има брак, макар и последван от развод, е негова приятелка във фейсбук, показа проверка на „24 часа”.

Д-р Костова, която ползва друго име във фейсбук профила си, от години живее в Калифорния, САЩ, и е омъжена повторно. Тя е специалист по вътрешни болести и работи в местна болница, където има и голямо отделение за борба с COVID-19.

Двамата с Борисов имат две внучета – Бойко и Иван, от дъщерята Венета.

Д-р Стела Костова се отличава с определено десни виждания, свидетелстват много от постовете й във фейсбук. От други нейни постове става ясно, че пряко подкрепя ГЕРБ и е негативно настроена към опоненти на бившия си съпруг.

Например преди 5 дни е шернала от български сайт, близък до ГЕРБ, двата аудио записа на бизнесмена Васил Божков. В тях той уговаря дистанционното управление на протестите с Огнян Стефанов, собственик на сайта Фрогнюз. Другият запис на Божков е с лидера на Комунистическата партия на България Александър Паунов. Заради избухналия скандал Паунов бе принуден да напусне парламентарната група на БСП.

Д-р Костова е шернала и пост на бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров: „Поради множество настоявания от приятели във Фейсбук, публикувам скандалното и разобличаващо Радев и БСП интервю с ген. Решетников отпреди четири години пред телевизията на олигарха Константин Малофеев Царьград ТВ (с когото от 2019 г. имат десетгодишна забрана да посещават България), че Радев трябва да работи за излизането на България от НАТО и ЕС, както и да прочисти проевропейския елит на България.

Решетников добавя, че въпросът за излизането на България от НАТО ще се появи на парламентарните избори: "Питах при срещата ни Корнелия Нинова няма ли да издигнат лозунга за превръщането на България в неутрална страна, а тя ми каза- "ОЩЕ Е РАНО", цитира Решетников Антон Тодоров. Той е шернал и видеозапис от интервюто с него.

Д-р Стела Костова и шернала и друг пост от българска медия със заглавие „Бащата на фалшивите новини Арман Бабикян – ПР съветник на ДПС и коалиция „Десните”.

Има и решернат пост с анализ от Калина Андролова със заглавие "В лодката сме всички, глупако", която, както обикновено, ругае президента Радев.

Бившата съпруга на Борисов е публикувала и поучителна история в профила си във фейсбук на 29 юли. Публикуваме я, защото тя ясно показва симпатиите на д-р Костова към дясното мислене: „Един професор по икономика от Тексас, който се гордеел с това, че никога не е късал студент, веднъж скъсал един цял клас. Студентите в този клас настоявали, че социализмът (всъщност комунизмът, но в оригинал е използван терминът социализъм - бел. ред.) работи и ако бъде приложен, никой няма да бъде беден, както и никой няма да бъде богат. Иначе казано, ще настане голямото равенство.

Професорът решил да им даде шанс да докажат теорията си с малък експеримент. Условието било, че всички ще получат оценки, които да са средно аритметично на сбора на всички оценки. Така няма да има скъсани, но пък и никой няма да бъде отличник.

След първия изпит оценките били изравнени и всички получили петици. Студентите, които учили съвестно били разочаровани, за сметка на тези, които пък въобще не били учили, но със усреднената система извадили късмет.

Когато наближил вторият изпит, студентите, които учили малко този път учили още по-малко, а тези, които преди учили съвестно решили, че сега това няма особен смисъл и те учили по-малко. След втория изпит всички имали четворки.

След третия изпит всички получили тройки. Това довело до скандали между студентите, обвинения и караници, като след тях никой вече не искал да учи заради другите. Така на следващия изпит всички били скъсани.

Тогава професорът им обяснил, че социализмът също се проваля, защото когато наградата е голяма и усилието за постигането ѝ е голямо, а когато правителството отнеме наградата, никой няма да опита да я получи.

Петте извода от този експеримент:

1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия - беден.

2. Ако някой получава без да се труди, друг трябва да се труди без да получава.

3. Правителството не може да даде нещо на някого, без преди това да го вземе от някой друг.

4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.

5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от от плода на труда им, това е началото на гибелта на нацията.”

Освен че е с десни разбирания, очевидно д-р Костова и новото й семейство в САЩ, не са бедни – това става ясно от снимки на къщата й, които тя е публикувала във фейсбук профила си. Къщата има и разкошна градина, за която самата д-р Костова се грижи неуморно.

Стилният дом се намира в Калифорния, в спокойния и зелен квартал „ Ориндж Каунти. Сред мебелите вътре преобладава дървото, а цветовете, които лекарката е избрала да присъстват в дома ѝ, са кафявото и бежовото.

Въпреки че професията ѝ е изключително натоварена и лекарката е на разположение за обаждания от пациентите си 24 часа в денонощието, Стела е домакиня за пример. Наравно с градинарството и интериора сред любимите ѝ занимания са и разходките с нейните домашни любимци, кучетата Айра и Бетина, които често присъстват в снимките ѝ.

Майката на Венета – единствената дъщеря на Бойко Борисов, е любител градинар и колекционер на орхидеи – едни от най-капризните и трудни за отглеждане цветя. Голяма част от свободното си време тя посвещавала именно на поддръжката на двора си, като не се възползвала от услугите на фирми и градинари, които да слагат ред в градината ѝ.

Самата тя поливала, почиствала и подреждала растенията с внимание и търпение, а пред резултата, който д-р Костова обича да споделя с приятелите си в социалните мрежи, ахват всички. Редом с редките видове дръвчета и цветя тя отглежда и домашни биозеленчуци, като преди време показа насажденията си с български домати.

Във фейсбук профила си д-р Стела Костова е публикувала и няколко избрани мисли, които вероятно отговарят на възгледите й. Първо е Паоло Куелю: Любовта е само дума, докато някой не пристигне, за да й даде смисъл." 

Следват други мисли:

"Бог определя кой влиза в живота ви. От вас зависи да решите кого ще оставите да тръгне, кого да оставите да остане и кого ще откажете да  пуснете.

Първото правило за бой е: не започвайте война, която не можете да спечелите.

След първото предателство няма друго.

Ако паднеш през живота си, няма значение. Никога не и провал, стига да се опиташ да станеш."

Други от От страната и света

Персонален НОИ от "24 часа": При работа след пенсиониране имате право на преизчисление с допълнителния стаж

"24 часа" и седмичникът за втората половина от живота "Клуб 100" имат нова кампания в помощ на читателите си - персонализиран консулт с помощта на експертите на Националния осигурителен институт

Само в "24 часа" на 20 септември - Топенето на алпийските ледници може да доведе до спиране на АЕЦ “Козлодуй”

Само в "24 часа" на 20 септември четете:  - Гергов отдаде ЦУМ за 20 години, тайна е цената. Спа, копия на египетско изкуство и розово масло на метри от президент и премиер

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

>