Биологичните продукти HMI® BIOFORCE - устойчиво почистване, контрол на миризми и оползотворяване на отпадъци

14.08.2010 10:24

Почистването стои в основата на поддържането на хигиенична и здравословна жизнена среда. Употребата на конвенционални почистващи препарати е най-често използваният метод за справяне със замърсяванията. Но освен тях в последните години се разработват и произвеждат иновативни продукти, съдържащи жизнеспособни непатогенни микроорганизми.

Знаете ли, че в сравнение с традиционните почистващи препарати, биологичните продукти постигат същите, а дори и по-добри резултати в борбата със замърсяванията?

За щастие, с напредването на биотехнологиите, вече има достъпни биологични продукти за устойчиво почистване, контрол на миризми и оползотворяване на отпадъци, които не само щадят околната среда и здравето на хората, но и подпомагат естествените процеси на биоразграждане в природата.

"ХИГИЕННО-МЕДИЦИНСКА ИНДУСТРИЯ" ООД (ХМИ) e сред първите компании в Източна Европа, създали ново поколение биологични препарати на базата на непатогенни микроорганизми и ензими - HMI® BIOFORCE, които решиха множество доскоро неразрешими проблеми в почистването и елиминирането на неприятни миризми. Използвайки естествени биологични процеси и компоненти от природата, те работят безпогрешно и ефективно там, където други продукти са неприложими.

Какво представляват и как работят биологичните продукти от серията HMI® BIOFORCE?

Това са препарати в течна или прахообразна форма, съдържащи спори на непатогенни микроорганизми, ензими и хранителни вещества. Когато препаратът попадне върху органичните замърсители (отпадъците от нашия бит), „добрите“ бактерии се активират и започват да произвеждат ензими, разграждащи органичните отпадъци до прости вещества, които бактериите използват като храна и източник на енергия. Наличието на храна и влага благоприятства развитието на бактериите, които продължават да се хранят и увеличават броя си, докато източникът на храна, а именно органичните замърсявания, не бъдат напълно разградени. След което жизненият им цикъл приключва.

Този процес е напълно естествен, а микроорганизмите могат да бъдат намерени в почти всички местообитания на планетата ни. Те обслужват основните функции в различни екосистеми. Чрез добавянето на достатъчно голям брой непатогенни микроорганизми, подбрани спрямо съответния замърсител, ние можем да ускорим този природен процес и без усилия и вреда за околната среда да постигнем устойчиви резултати, непосилни дори за механичното почистване.

Кои са сферите на приложение и предимствата на тези продукти?

Биологичните продукти от серията HMI® BIOFORCEнамират широко приложение както в индустрията, така и в домакинството. Обособени са следните 5 категории продукти спрямо ефекта и целта на приложението:

- елиминиране на неприятни миризми;

- почистване и поддръжка на тръби и канали;

- почистване и поддръжка на септични ями и отходни системи;

- почистване иподдръжка на мазниноуловители;

- третиране на отпадъчни води;

Биологичните продукти са високоефективни и резултатът от употребата им като средство за отстраняване на органичните замърсители е видим. При това за действието им е характерен натрупващ ефект – колкото по-постоянна е употребата им, толкова по-малко нови замърсявания се образуват.

Какви решения предлагат?

Използвайки силата на природата, биологичните продукти HMI® BIOFORCEпредлагат решения за редица неразрешими досега проблеми в сферите на почистването и подобряването на околната среда. Използването на естествени биологични процеси е иновативен и екологичен метод за отстраняване на органичните замърсители.

 

 

 

Други от От страната и света

Православен календар за 20 септември

Св. вмчк Евстатий Плакида и семейството му Св. вмчк Евстатий бил римски пълководец. Като езичник носел името Плакида, но приел Светото кръщение заедно с жена си Теопистия и синовете си Агапий и

Персонален НОИ от "24 часа": При работа след пенсиониране имате право на преизчисление с допълнителния стаж

"24 часа" и седмичникът за втората половина от живота "Клуб 100" имат нова кампания в помощ на читателите си - персонализиран консулт с помощта на експертите на Националния осигурителен институт

Само в "24 часа" на 20 септември - Топенето на алпийските ледници може да доведе до спиране на АЕЦ “Козлодуй”

Само в "24 часа" на 20 септември четете:  - Гергов отдаде ЦУМ за 20 години, тайна е цената. Спа, копия на египетско изкуство и розово масло на метри от президент и премиер

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

>