Хотели и заведения с нови правила и изисквания във връзка с КОВИД-19
Качествени и ефективни решения за дезинфекция от ХИГИЕННОМЕДИЦИНСКА ИНДУСТРИЯ ООД
Заведенията на закрито отново отвориха врати и зачестиха проверките и съответно въпросите от бизнеса в сферата на общественото хранене. Какви мерки трябва да се спазват, какви са указанията и препоръките?Какви продукти могат да се използват? С каква честота?
Български, европейски и световни компетентни органи издават и актуализират документи с подробни указания запревенцияи опазване здравето на хората в създалата се ситуация на епидемична обстановка.
ХИГИЕННОМЕДИЦИНСКА ИНДУСТРИЯ ООД (ХМИ), като лидер в производството на дезинфектанти, антисептици и детергенти за здравеопазването, туризма, личната хигиена, промишлеността и индустрията, дава решения на бизнеса за изграждане на системи за хигиена и дезинфекция, съобразени с актуалните изисквания и указания на всички нормативни актове.
ЕФЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ ОТ ХМИ ООД:
- Дезинфекцията в борба с COVID-19 започва от входа на обекта. Задължително е поставяне на течни дезинфектанти за ръце, достъпни за посетителите.За ефективна защита е необходимо да се използва HMI SCRUB AL – биоцид (дезинфектант) на алкохолна основа, с пълно вирусоцидно действие и остатъчен ефект до 180 минути. HMI SCRUB AL щади кожата и при честа употреба – наложителна в условията на продължаваща епидемична обстановка.
- За основните критични точки– повърхностите, влизащи в контакт с клиентите (перила, брави, маси, столове, копчета, бутони и други), се препоръчва алкохолен дезинфектант HMIIDOSPRAY – готов за употреба, с пълно вирусоцидно действие, с кратка експозиция (до 30 секунди). Повърхностите следва да се дезинфекцират с честота в зависимост от интензитета на работа на съответния обект.
- За големите повърхности(подове, плотове, стени, врати)се използва продукт с комбинирано действие – почистване и дезинфекция. HMIUNISе концентрат, без съдържание на алдехиди, с вирусоциден ефект. Почиства и дезинфекцира без да уврежда всякакъв вид повърхности, като образува защитен филм върху третираната повърхност до 5 часа и оставя приятен аромат.Нанася се чрез опръскване или обтриване на повърхността.
- За дезинфекция в кухнята – HMIRODA – концентрат за почистване и дезинфекция на повърхности, влизащи в контакт с храни, прибори и съдове за хранене, работни плотове, кухненски и хладилни съоръжения и др. Нанася се чрез опръскване или обтриване на съответната повърхност. HMIRODA е със силно изразен вирусоциден ефект.
- За ръце в кухненски сектор – HMIPROFIDI – течен сапун-дезинфектант за ръце и кожа.
- За пода в кухнята ХМИ препоръчва използването на HMISLBQE – препарат с комбинирано почистващо и дезинфекциращо действие и силно обезмасляващ ефект. Може да се използва както ръчно, така и с пенообразуващо устройство.
- Други продукти за обектите със засилен обществен достъп са DANEXSANISPRAY – концентрат за почистване и дезинфекция на санитария и санитарни помещения иHMISUPERSEPT – доказал се продукт, без съдържание на хлор, за борба с мухъл, плесен и гъбички.
Всички предлагани от ХМИ продукти, освен качество, притежават и задължителната регистрация в Министерството на здравеопазването.