Ройдови, поръчани за убийство: На този ден щяхме да сме мъртви!

06.05.2020 18:00 Анелия Перчева Радко Паунов
Иванка Ройдова е откарана преди 20 дни в сливенския затвор. Снимки: архив
Аз вече съм я пуснал, бяха единствените думи на Стойчо Ройдов.
Комшии на Ройдови не знаеха, че Иванка вече е влязла в затвора.
Къщата на Стойчо Ройдов в Браниполе.
Домът на Иванка Ройдова.

Иванка е откарана преди 20 дни в сливенския затвор

"Не ни връщайте към този ден. Не искаме да си разваляме настроението на Гергьовден".

С тези думи Стойчо Ройдов и синът му Георги посрещнаха екипа на 24plovdiv.bg в село Браниполе, където живеят. Семейството се готвеше да празнува, а именикът разтоварваше от джипа пълни чанти с почерпки. Баща и син не желаеха да говорят за пъкления план на своята роднина Иванка Ройдова. 

Точно преди 4 години Браниполе се размина с кървав Гергьовден. Тогава Стойчо Ройдов и цялото му семейство трябваше да бъдат ликвидирани. Поръчител на масовата екзекуция е не кой да е, а родната му сестра Иванка. А мотивът й - да получи само тя наследството от 4 млн. долара на починалия им баща богаташ в САЩ Георги Ройдов.

Зловещият й план обаче е бил разкрит, тъй като имала малшанса да наеме за килър агент под прикритие от ДАНС.

Преди 20 дни Иванка е била откарана в сливенския затвор да изтърпява 3-годишната си присъда. "Лично аз изпратих охрана да я приберат. После получих писмо от затвора в Сливен, че тя е вече там", потвърди прокурорът Георги Пенев. Племенникът на Ройдова - Георги, също видял как откарват леля му.

В Браниполе обаче хората не знаят, че тя вече е зад решетките. "А, как бе? Скоро я видях, отиваше до магазина с колата си. Трябва да е било преди 2-3 седмици", разказа съсед. И други комшии не вярваха, че Иванка е в затвора.

"Не може да бъде. Често я срещахме напоследък", чудеха се жители на Браниполе. И разказаха, че откакто се разчуло за планираната от нея екзекуция, с брат й Стойчо да не се видят. "Каква е обаче истината, те си знаят.  Баща им приживе ги устрои всички с апартаменти и офиси в Пловдив, които сега отдават под наем. Битката ще да е била за сухата пара от дядо Георги в САЩ. Но явно пачките ги е прибрала неговата болногледачка Недялка Бързакова", коментираха местни.

Те добавиха, че Стойчо си гледал старините. Всеки ден отивал за хляб и вестник, радвал се на внучето от сина си Георги, което наскоро се родило.

Други съседи не знаеха къде е в момента Иванка, чиято къща е долепена до тази на брат й. В двора се вижда проснато пране. "Дъщеря й Жана и зетят са тук. Дори преди малко излязоха с колата", коментираха комшии. За тях цялата история с кървавата поръчка е доста мистериозна.

Според разследващите през май 2016 г. Иванка Ройдова се свързала с агента под прикритие, когото мислила за човек от подземния свят. Предала му 3000 лева капаро, както и лист с имената на шестима души. Първи в списъка бил брат й Стойчо. Той трябвало да бъде отвлечен и инжектиран с голяма доза инсулин. Така смъртта му щяла да изглежда естествена, тъй като е диабетик. Двете му деца - Георги и Гергана,  нейният съпруг, както и двете им деца, трябвало да бъдат застреляни навръх Гергьовден в Браниполе, когато по традиция се събирали всички.

Окръжният съд в Пловдив даде условно наказание от 3 г. на Ройдова, но апелативният го замени с ефективно. През март т.г. ВКС потвърди решението на втората инстанция и Иванка е в сливенския затвор.

"Аз вече съм я пуснал", бяха единствените думи на брат й, без да обясни какво има предвид.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>