И втората проба на детето на починалата в Сливен д-р Иванова е отрицателна

04.05.2020 17:51 Ваньо Стоилов
Д-р Илиана Иванова

Ден след погребението в неделя на починалата от коронавирус лекарка от Инфекциозното отделение на областната болница в Сливен д-р Илияна Иванова стана ясно, че и втората проба за COVID-19 на 12-годишния й син е отрицателна. Първоначално бе съобщено, че детото също е заразено, но днес от Университетската болница в Стара Загора, където бе изследван PSR-теста на момченцето, опровергаха тази информация.

Д-р Илиана Иванова почина на 43 години в петък, тя се оказа първият медик у нас, жертва на болестта. При нея заразата се разви много бързо. Тя бе приета като пациентка в отделението, където работеше от 2 години, в четвъртък. В същото отделение като инфекционист работи и съпругът на починалата д-р Радостин Иванов, който също е заразен, но се лекува вкъщи. Във Военната болница на Сливен с диагноза коронавирус са приети родителите на лекаря.

Днес от областната болница в Сливен съобщиха, че е разкрита сметка, по която се събират помощи за почерненото лекарско семейство. Титуляр по нея е съпругът на починалата д-р Радостин Христов Иванов:

Банка УНИКРЕДИТ БУЛБАНК СЛИВЕН

IBAN BG 13UNCR96600055281716

BIC UNCRBGSF

По-рано от болницата съобщиха, че тяхното Инфекциозно отделение не е спирало да работи, в него са настанени 16 пациенти, сред които и 5 медецински сестри от персонала на същото отделение с положителни за болестта проби. Грижи за тях занапред ще полагат двама лекари от болницата - единият от Отделението по пулмология и фтизиатрия, а колегата му - от Отделението по ендокринология, които са командировани там по тяхно желание. Временно обаче занапред това отделение няма да приема нови болни заради липса на персонал. Ако има нови заразени от Сливен и региона, те ще бъдат насочвани към Военната болница, където в момента са настанени 12 души с диагноза COVID-19.

От РЗИ в града проверяват дали в Инфекциозното отделение на сливенската болница досега са ползвали правилно защитните облекла по време на работа.

Други от От страната и света

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

Юлиян Попов: България получи много добър и интересен ресор в ЕК

Ресорът е много добър, много е интересен. Освен това в светлината на доклада на Марио Драги, който се очертава като индустриална стратегия на Европа за следващия период

Елена Йончева се срещна с отвлечените български моряци от кораба "Галакси Лийдър"

Елена Йончева се срещна с двамата отвлечени български моряци от кораба "Галакси Лийдър". Това става ясно от прессъобщение разпространено до медиите. Моряците са при хутите от ноември миналата година

Националната гвардейска част обявява 118 свободни места

118 вакантни длъжности за войници в Националната гвардейска част (НГЧ) са обявени със заповед на командира на военното формирование. 100 от тях са за длъжност „гвардеец"

>