Huawei P40 Pro - най-добрият в снимките и не само (снимки + видео)

24.04.2019 17:43

Надали има много производители на смартфони, които могат да се похвалят, че техен модел е получил два пъти признание като най-добрият само за някоко дни.

Huawei успя да постигне това с модела P40 Pro. Първото признание дойде от авторитетната платфорама DxOMark, която предлага признат стандарт за качеството на камерите. И тяхната оценка, е че снимките с P40 Pro са в момента най-добрите, които може да се направят със смартфон.

Малко след това от TIPA (Technical Image Press Association) дадоха награда на "Най-добър фото смартфон" за 2020 г. моделите на P40, P40 Pro и Р40 Pro+.

Призовете дойдоха заради куп екстри, които предлагат камерите на трите модела. А конкретно за P40 Pro камератана гърба на телефона има четири сензора, като основният е 50MP с бленда f/1,9 и впечатляващ размер от от 1/1,28 инча, binning технология за увеличаване на динамичния обхват и възможности за заснемане при ниска осветеност. Има и ултраширока камера с 40MP и бърза f/1,8 леща. Телефото сензорът е с 12MP ссъс забелижителното петкратно оптично приближение. То става възможно чрез съвместната работа на основната камера, която дава двукратен зум, а след това помага телефото камерата. А чрез fusion алгоритъм се комбинират данни от двете камери и от няколко кадъра са получава един.

Четвъртът сензор е ToF, който служи за подобрение на автофокуса и боке ефекта, когато се снимат портрети и близки обекти.

Предната камера на смартфона е 32MP с f/2,2 бленда и автоматичен фокус. ToF и IR сензорите подобряват значително способностите, като портретите с боке ефект изглеждат още по-добре.

Отделна видеокамера дава възможост за 4K видео с 60 кадъра в секунда с чудесна стабилизация, цветове и детайли. Предлага се и ултра slow motion видео до 7680 кадъра в секунда. Добавена е и функцията аudio zoom, която симулира и приближаване на звука, когато се приближава картината.

Снимките с P40 Pro се отличават с детайлност, изключително точно цветопредаване, а нощните кадри са почти перфектни, благодарение на RYYB сензорът. Към това се добавят един куп опции, включително ръчно настройване на камерата и снимане в RAW формат, който запазва повече информация и позволява по-добро обработване. Р40 Рrо cъщo ce пpeдлaгa c нoвa cиcтeмa зa бaлaнc нa бялoтo, кoятo изпoлзвa нeвpoннa мpeжa и мyлтиcпeктpaлeн ceнзop за по-точно измерване на цветовете.

И за да се постигне перфектният кадър, на помощ идва изкуственият интелект, който обработва кадрите. Той разпознава къде е какво се снима, детайлите и обработва най-доброто изображение. Това дава възможност и за новата функция Golden Snap. Чрез нея от кадъра може да се премахват елемнти - например, ако някой в момента на снимане и влязъл в кадър, или да се махне отражението, когато се снима през стъкло.

P40 Pro блести не само със снимките си, но и с останалите характеристики. Смартфонът има елегантен дизайн, а екранът е стигнал 6,58 инча чрез по-тънката рамка и заема над 90% предния панел. Стъклото за него е изработено по технология Quad-Curve Overflow Display. Резолюцията е 2640/1200 пиксела, тоест със сигурност картината е с качество Full HD, че дори и Quad HD. Има и аlways-on опция и dark mode.

За още по-голяма изисканост гърбът на телефона също е от стъкло, а рамките - алуминиеви, няма пластмаса. Телефонът може да се поръча в пет цвята - бяло, черно и синьо, а за разкош има матово стъкло в златно и сребърно, по които не остават отпечатъци от пръстите при употреба. P40 Pro е прахо- и водоустройчив с рейтинг IP68, благодарение на което може да се ползва и за подводни снимки, за които има и специален режим.

Отключването за работа със смартфона става чрез лицево разпознаване или сканиране на пръстови отпечатъци. 3D скенерът разпознава лицето на потребителя и при пълен мрак. Скенерът на пръстови отпечатъци е под дисплея. Площта и скоростта му са увеличени с 30%.

Работата с P40 Pro и истинско удоволствие. Информация, която се показва на екрана, се опреснява изключително бързо - с 90Hz, вместо обичайните 60Hz. Бързината се дължи на мощния процесор Kirin 990, който е с 5G модул. Смартфонът има 8GB оперативна и 256GB памет плюс 50GB безплатно облачно пространство за период от 12 месеца. Паметта може да се разшири с карта NanoSD.

От Huawei са се погрижили и за издражливостта - батерията на телефона е 4200 mAh и осигурява непрекъснато работа за повече от един ден. Има ултрабързо зареждане, с което за половин час се зареждат 80% от капацитетата на батерията. Добавено е и безжично зареждане и опцията за прехвърляне на енергия и към други устройства или аксесоари.

P40 Pro използва Huawei Mobile Services и AppGallery. Gmail работи великолепно с вграденото приложение, същото се отнася и за YouTube и търсачката. Google Maps също могат да бъдат използвани. Собственият магазина за приложения AppGallery предлага познатите от Google апове, включително и за онлайн банкиране. Могат да се използват и други магазини за приложения. MoreApps е с вградена търсачка за други приложения и автоматичното им обновяване. Вградено е Phone Clone, което копира приложенията от стария телефон на новия модел.

Всичко това гарантира, че работата с P40 Pro става с лекота и удоволствие, а потребителите разполагат с впечатляващи дизайн, камера, батерия, извит дисплей, гладка и бърза употреба, без телефонът да се задъха.

Други от От страната и света

Православен календар за 20 септември

Св. вмчк Евстатий Плакида и семейството му Св. вмчк Евстатий бил римски пълководец. Като езичник носел името Плакида, но приел Светото кръщение заедно с жена си Теопистия и синовете си Агапий и

Персонален НОИ от "24 часа": При работа след пенсиониране имате право на преизчисление с допълнителния стаж

"24 часа" и седмичникът за втората половина от живота "Клуб 100" имат нова кампания в помощ на читателите си - персонализиран консулт с помощта на експертите на Националния осигурителен институт

Само в "24 часа" на 20 септември - Топенето на алпийските ледници може да доведе до спиране на АЕЦ “Козлодуй”

Само в "24 часа" на 20 септември четете:  - Гергов отдаде ЦУМ за 20 години, тайна е цената. Спа, копия на египетско изкуство и розово масло на метри от президент и премиер

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

>