Премиерът Борисов: ХМИ – Велико Търново, са дарили тонове дезинфектанти на болници, църкви и манастири, благодаря за щедростта!

17.04.2010 08:09

Над 8 тона дезинфектанти за стотици хиляди левове е дарило великотърновското предприятие „хигиенно медицинска индустрия” (ХМИ) на министерството на здравеопазването и дарението е разпределено между болниците в страната.

ХМИ е обезпечило безвъзмездно и всички храмове и манастири преди предстоящите празници. Това съобщи във Велико Търново премиерът Бойко Борисов при посещението си  във фирмата, която е  най-големият производител на дезинфектанти и антисептици в България.

Борисов специално благодари на собствениците на предприятието Евгени Костадинов и Виктор Азманов за щедростта и големите сърца.„Дойдохме да благодарим на тези хора, направили дарения за стотици хиляди лева за Министерството на здравеопазването, за църкви и манастири. Голям поклон за щедростта и голямото сърце, защото когато болестта дойде, дезинфектантите бяха важни и вие се отзовахте“, каза Премиерът, който заедно с кмета на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов, разгледа производствената база на компанията.

150 човека работят в момента в компанията, като 130 от тях са наети, след като са били освободени от ресторанти и заведения в региона заради кризата с коронавируса. Към днешна дата ХМИ има 185 регистрирани продукта, обясни Виктор Азманов.

Това е солидарност – тези, които могат да работят, да го правят, за да изкарват и за онези, които помолихме да си останат вкъщи. Каквото трябва за фронта – давате, през другото време работите, пожела весели празници на всички Борисов.

От своя страна благодарности за стореното от Борисов за овладяването на епидемията дотук изказа Евгени Костадинов.

Държавата е обезпечена с дезинфектанти и защитни облекла. Ще си направим запаси и ще помагаме на другите. Тази нощ ще пристигне натовски самолет от Китай с респиратори и маски за лекарите. И това е солидарност. Голяма част от пратката е подарък от Китай, информира Борисов.

Премиерът поздрави всички търновци с годишнината от Търновската конституция. Над 40-50 милиона сме дали в Търново, направено е какво ли не. А за Търново ``Хемус`` и пътят Русе – Велико Търново са пълноводните реки, които ще променят града. Кметът бая пари ни е взел – то не правихме стадиони, детска градина... Така че дайте да се съсредоточим и да се пазим. Това ми е молбата, затова и обикалям да благодаря на всички, които в тази криза се показват като българи и помагат – с дарения, работа, мобилизация, призова Борисов.

Това е солидарност – тези, които могат да работят, да го правят, за да изкарват и за онези, които помолихме да си останат вкъщи. Каквото трябва за фронта – давате, през другото време работите, пожела весели празници на всички Борисов.

Премиерът не се ангажира с прогнози дали извънредното положение ще бъде удължено след 13-ти май, като заяви, че всичко зависи от броя на заразените. Засега сме на първо място в Европа по справяне с кризата, но ме е страх какво ще се случи по празниците, призна Борисов и призова за пореден път хората да не предприемат пътувания и да си останат вкъщи.

 

Други от От страната и света

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

>