Звезди жонглират с тоалетна хартия и учат как да си мием ръцете, за да останем вкъщи

15.04.2020 01:00 Александра Николаева

Интернет предизвикателства ни сплотяват по време на пандемията.

Виртуални игри разнообразяват ежедневието на милиони във времето на изолация. Хора от цял свят се свързват, подкрепят и забавляват заедно. Обединяват ги три думи: “остани си вкъщи”. Социалната дистанция е единственият начин да намалим разпространението на коронавируса. Тя обаче се сблъсква с нуждата на хората да се докосват и общуват, което ги прeвърна в тъжни и самотни.

Технологиите, които

доскоро обвинявахме

за разединението на

обществото, се

превърнаха в

единствения нaчин да

останем сплотени

Дигиталният свят се превърна в по-безопасно пространство от реалния. Ежедневието ни протича онлайн, а предизвикателствата, които си отправяме в социалните мрежи, често са единственото ни разнообразие. Очаквано те придобиха още по-голяма популярност. Модата обхваща както любителите на спорта, така и четящите потребители.

Една от първите идеи, която бе възродена по време на социалната изолацията, беше 10-годишното предизвикателство.

#10YearChallenge

То се използва под различни имена, сред които #HowHardDidAgingHitYou. Задачата е хората да публикуват свои снимки отпреди и сега. В забавлението се включиха и много известни личности. Сред тях са певиците Дженифър Лопес, Джанет Джаксън и бившият топмодел Тайра Банкс.

#StayAtHomeChallenge.

Начало на играта с руло тоалетна хартия даде футболистът на “Барселона” Лео Меси. Той публикува видео в инстаграм, в което демонстрира прочутите си футболни умения. Меси жонглира с тоалетно руло, което успява да докосне с крак 10 пъти, без да падне на земята.Футболисти като звездата от “Манчестър Юнайтед” Бруно Фернандес, Жоао Феликс от “Атлетико Мадрид” и защитника на “Ювентус” Матейс де Лихт изпълниха с лекота предизвикателството. Много световноизвестни футболисти са принудени да тренират вкъщи заради пандемията. Тоалетната хартия се превърна в символ на масовата истерия около заразата и презапасяването с нея в цял свят

В инициативата се включиха и български футболни звезди като Стилян Петров, Мартин Петров и Димитър Бербатов. Последният хит в социалните мрежи провокира футболиста Гарет Бейл да покаже свой вариант, включвайки любимото си хоби - голфа. Нападателят от “Реал Мадрид” постави до чантата си за голф леко наклонено руло тоалетна хартия и успя да вкара топчето вътре.

Предизвикателство отправят и четириногите - #оставамвкъщи

Известният мопс инфлуенсър Марли отправя предизвикателство към всичките си последователи. Всеки собственик на домашен любимец може да участва. Целта е да се правят различни упражнения, като клекове и напади с тежестта на кучето или котето. Предизвикателството помага да поддържаме добра физическа форма в домашни условия, както и да прекарваме повече време с четириногите.

Затворените ресторанти и липсата на хора по улиците обрекоха хиляди бездомни животни на глад. Сред българските потребители в инстаграм се зароди благородна идея и те предизвикват много хора да се включат в изхранването им.

Литературно предизвикателство

След затварянето на библиотеки и книжарници любителите на книги намериха свой начин да общуват чрез литературен обмен. Четящите потребители създадоха играта “любима книга”, която продължава 7 дни. Номинираните трябва да качват по 1 корица на ден. Условието е да не се коментира съдържанието на книгата, нито авторът.

#staysafe

Приложението “Тик-Ток” бе мания на тийнейджъри из цял свят в продължение на месеци, но напоследък е завладяло и по-възрастните. Там хората учат танци, синхронизират устните с музика и създават забавни клипове. Освен хумористични видеа потребителите споделят и позитивни послания, свързани с пандемията. Популярни личности се включиха в музикално предизвикателство, което насърчава за поддържане на добра хигиена. Участниците снимат как си мият старателно ръцете, припявайки любимата си песен, а понякога и показвайки танцови умения.

По този повод певицата Селена Гомес организира предизвикателство #Safehandschallenge сред своите 171 милиона последователи в социалните мрежи. Гомес засне как в продължение на 40 секунди измива внимателно ръцете си, а след това използва салфетка, с която да изключи течащия кран с вода. Най-забавното и креативно видео бе това на Оливия Уайлд. Актрисата даде няколко полезни съвета, свързани с хигиената, докато танцува без музика.

Предизвикателството #IstayHomeFor

Деми Ловато, Дейвид Бекъм и още звезди приеха предизвикателството #IstayHomeFor на Кевин Бейкън. Актьорът предизвика всички номинирани да изброят поне една причина, за която си струва да се самоизолират и да останат вкъщи. “Всеки един от нас има някого, за когото си струва да останеш вкъщи”, смята кинозвездата. В своето видео, публикувано в туитър, Бейкън избра за повод съпругата си Кира Седжуик.

Предизвикателството #DollyPartonChallenge

След вълната от потребители от цял свят, които разпалено споделяха свои видеа как се поливат с ледена вода, как отварят капачки на бутилки по нестандартен начин, талантливата Доли Партън даде началото на нова сензация. Американската кънтри певица създаде своя виртуална игра сред почитателите си с публикация, в която разкрива различните образи в отделните социални мрежи - инстаграм, фейсбук, тиндър и линкедин. Към колажа от снимки Партън добави закачлив текст, придружен с намигащ емотикон и текст “Намерете си жена, която може всичко това”. Снимките в линкедин са по-официални и консервативни, докато тези във фейсбук са по-семейни, понякога на тях позираме с приятели. От друга страна, инстаграм е залят с фотоси, които са по-стилни, а потребителите позират. Снимките в най-големия сайт за запознанства тиндър са кокетни, а често и провокативни. Примерът на Доли Партън веднага бе последван от други знаменитости, които се включиха в #DollyPartonChallenge. Свои колажи постнаха Наоми Кембъл, Донатела Версаче, Майли Сайръс, както и много мъже като комика Тери Крюз, актьора Робърт Патисън и др.

Други от От страната и света

Хиляди дойдоха на пазар както е било преди повече от век в Златоград

Хиляди жители и гости на Златоград се върнаха назад във времето с възстановка на "Един пазарен ден от преди 100 години". По калдаръмите в Стария град оживяха тогавашните персонажи на бозаджията

Между 12 и 14 евро за литър бира на фестивала "Октоберфест" в Мюнхен

На 21 септември в Мюнхен започна "Октоберфест" - най-старият и легендарен празник на бирата в света. Същността му е да се купонясва по време на дегустация на различни марки бира и реклама на

След смъртта на пребитата жена в Перник, повдигат по-тежко обвинение на 17-годишния извършител

Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза за БТА говорителят на Областната прокуратура в Перник Албена Стоилова

Катастрофа край пътен възел "Вакарел" на АМ "Тракия", има ранен

Катастрофа между два леки автомобила е станала край пътен възел „Вакарел" на автомагистрала „Тракия", съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР. Пострадал е водачът на една от колите

Натоварен трафик към Гърция, вижте кои алтернативни маршрути са подходящи

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове  на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция". На границата с Румъния трафикът на ГКПП "Никопол"

>