На Великден всеки козунак в Kaufland е родно производство

14.04.2019 16:21

За Kaufland България устойчивото партньорство с български производители е приоритет от самото начало на компанията у нас. Затова броят на българските производители и доставчици, с които веригата си партнира, расте с всяка изминала година. Над 60% от производителите, с които компанията работи, са български. Голяма част от тях са партньори на веригата от самото начало и се развиват успешно благодарение на националния пазар и ценното бизнес ноу-хау, което Kaufland предоставя за тях.

Едни от тези производители са семейство Спасови от Варна, които вече над 20 години произвеждат вкусен занаятчийски хляб, а по Великден – едни от най-вкусните ръчно изплетени козунаци под фамилната марка „Лагард“.

Козунакът на семейство Спасови: хубавото си струва чакането

„Майка ми казва, че за хубавите неща трябва да се чака“, споделя Филип Спасов. Той и баща му Валентин, заедно с екипа им от опитни хлебари, знаят по-добре от всеки друг, че хубавият козунак става бавно, но чакането си струва.

Семейство Спасови са известни със своите сладки козунаци не само в родната им Варна, но и в цялата страна. Филип, доказан готвач и сладкар, описва всекидневната им работа като много вкусна, особено по Великден.

„Това е така, защото един от начините да гарантираме безкомпромисното качество на нашите козунаци, е да дегустираме всеки един, който излезе от фурната“, обяснява той.

За качеството на вкусните козунаци „Лагард“ допринася и внимателният подбор на изцяло български брашна, с които месят всеки козунак и всеки хляб – другата фамилна специалност.

„Специфичното на нашите хлябове е, че са с бавна ферментация и без консерванти. Използваме френски занаятчийски похват и прецизен подбор на брашната, като повечето са и със закваска“, споделя Филип, който черпи вдъхновението си и от дългогодишния си опит в Париж.

Безспорна съставка на успеха на „Лагард“ са дългогодишните партньорства, на които семейство Спасови държи. Повечето от техните хлебари работят заедно с Филип и Валентин от над 10 години, а някои от тях от самото начало. Друг съмишленик, с който фамилията работи от началото, е Kaufland.

„Развитието и утвърждаването ни на пазара е тясно свързано с дългогодишното ни партньорство с Kaufland. Коректната и прозрачна работа с тях ни дава сигурност и възможност да инвестираме в нашите висококачествени продукти“, допълва Филип.

Съветът на Филип за тези, които избират да направят свой домашен козунак за Великден:

Правете стегнати плетки и не твърде дебели фитили. И не бързайте с втасването – запомнете, чакането си струва.

Но дори търпението да не стига, не се притеснявайте – винаги можете да намерите прясно изпечените ръчно плетени сладки козунаци „Лагард“ на семейство Спасови в пекарните на Kaufland.

Kaufland България включва в асортимента си както опаковани, така и прясно изпечени ръчно плетени козунаци в своята пекарна. 7 доказани български производители и семейни фирми с наложени традиции в хлебарството и сладкарството осигуряват родните вкусни козунаци за веригата в цялата страната. С всички тях Kaufland работи целогодишно, като включва и други техни продукти в постоянния си асортимент.

Сред предложенията за хляб и хлебни изделия на Kaufland България преобладават продуктите от родни производители. Над 67% от изделията са произведени у нас.

Други от От страната и света

Само в "24 часа" на 20 септември - Топенето на алпийските ледници може да доведе до спиране на АЕЦ “Козлодуй”

Само в "24 часа" на 20 септември четете:  - Гергов отдаде ЦУМ за 20 години, тайна е цената. Спа, копия на египетско изкуство и розово масло на метри от президент и премиер

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

>