Училищата в "горещите точки" в Германия може да останат затворени до края на 2020-а

30.03.2020 15:40 Джейн Димитрова
Франкфурт, Германия Снимка: Ройтерс
Йенс Спан Снимка: Ройтерс
Франк Улрих Монтгомъри Кадър: Билд

Някои от болниците в Германия вече са препълнени. Други - като Charite в Берлин, все още могат да приемат нови пациенти. Тревожният въпрос е - какво предстои.

"Все още бурята не е дошла. Никой не може да каже какво ще се случи през следващите няколко седмици". Това коментира преди дни германският министър на здравеопазването Йенс Спан.

Училищата в Германия вероятно ще посрещат отново деца най-рано през май. Това ще се случва поетапно по региони. Aко ситуацията продължи да се развива, както досега, в регионите, които не са най-тежко засегнати, учебните занятия ще могат да започнат отново през май. Но трябва да сме подготвени, че това може да бъде и за кратко.

Училищата в "горещите точки" в страната може да останат затворени и до края на годината.

Това коментира пред "Билд" ръководителят на Германската медицинска асоциация Франк Улрих Монтгомъри.

Той очаква след Великден Германия да има капацитета да лекува 5,6 милиона заразени. В страната ще бъдат на разположение 56 000 легла за интензивно лечение. Вярвам, че това ще бъде достатъчно да се справим с всички засегнати, пoсочва Монтгомъри и допълва, че преди епидемията от коронавируса в Германия е имало 28 000 такива легла.

Той похвали работата на Йенс Спан. „Германия се справя по правилния начин. Министърът на здравеопазването действа с прозорливост. Затова ситуацията у нас не е толкова плашеща, колкото в Италия. Вероятно още дълго цифрите в Германия ще бъдат различни", коментира специалистът.

"Колкото по-дълго успеем да забавим хода на заболяванията, толкова по-добре ще може да осигурим необходимите легла за лечение. Засега ние дори разполагаме с капацитета да приемаме пациенти от други страни и да ги лекуваме", посочва още Монтгомъри.

Как Германия приема тежко болни от Италия и полага грижи за тяхното възстановяване - можете да видите ТУК.

Дългогодишният ръководител на Германската медицинска асоциация не очаква бързо възстановяване на икономиката на страната: Моята позиция е ясна - можем отново да отворим вратите за контакт само ако сме сигурни, че това няма да доведе до увеличаване на броя на смъртните случаи.

Според Монтгомъри периодът, в който заразените с коронавируса се удвояват, трябва да бъде разглеждан като 14 дни.

Германия е на пето място в света по заразени с COVID-19 - след САЩ, Италия, Испания и Китай. До момента засегнатите там са над 62 400, починалите са 541.

Други от От страната и света

Калоян Паргов: Необходима е правна защита на жертвите на социални неравенства

Социалните неравенства са широко разпространен проблем в обществото и могат да бъдат причина за различни форми на дискриминация и нарушения на правата на човека

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

>